Het DUDOC-bèta programma van het Ministerie van Onderwijs biedt eerstegraads leraren in de exacte vakken de mogelijkheid, om naast hun aanstelling in het voortgezet onderwijs gedurende 4,5 jaar drie dagen per week een bètadidactisch promotieonderzoek uit te voeren.
Binnen een promotietraject zal een digitaal programma worden ontwikkeld waarmee leerlingen aan adaptieve opdrachten uit de medische fysica kunnen werken en waarbij zij en hun leerkrachten feedback krijgen. Leerkrachten zullen geschoold worden in het gebruik van de feedback. De interventie zal op haar effectiviteit geëvalueerd worden waarbij de centrale vraag is: In hoeverre bevordert het gebruik van feedback en adaptieve opgaven de ontwikkeling van strategische kennis binnen het vak medische fysica?
Binnen het tweede promotietraject zal onderzoek gedaan worden naar de vakdidactiek van nanochemie. Daarbij worden drie modules voor de bovenbouw VWO ontwikkeld, uitgaande van hedendaags onderzoek in de nanochemie:
(1) tissue engineering
(2) targeted drug delivery
(3) reporter substrates
Vakdidactische elementen uit de biochemie, redox en de organische chemie worden geïdentificeerd en toegankelijk gemaakt met behulp van deze leermiddelen. Ook wordt onderzoek gedaan naar hoe docenten deze leermiddelen gebruiken, evenals naar de opbrengsten van gebruik voor zowel docenten als leerlingen.
IMPULS
In het tweejarige bètadidactiekproject IMPULS ontwerpt ELAN samen met bèta/techniek onderzoeksgroepen van de UT, VO-docenten en studenten nieuwe lesstof. Hierbij wordt onderzoek gedaan naar het leren van concepten in hedendaagse onderzoekscontexten. Er wordt daarbij samengewerkt met de onderzoeksgroepen van Vanessa Evers (robotica), Albert van den Berg (lab on a chip), Richard Boucherie (wachtrijen, speltheorie), Jurriaan Huskens (nanochemie) en Alexander Brinkman (kwantumfysica).
maandag 23 mei 2016
Meer recent nieuws
- do 17 jul 2025Veni subsidie voor zes UT-onderzoekers
- ma 14 jul 2025400.000 euro voor regionale Citizen Science Hub ‘PRO BONO'
- di 8 jul 2025Meerdere BMS Erasmus+ KA171 voorstellen toegekend
- do 3 jul 2025Le Anh Long ontvangt RE.connect Fellowship van de Universiteit van Münster
- do 3 jul 2025FOSSTER-Alliantie bijeenkomst in Milaan