UTFaculteitenBMSAgendaGEMH Game Gallery 2022

GEMH Game Gallery 2022 Een gratis games-voor-welzijn festival!

De GEMH Game Gallery is een gratis eendaags festival over games en welzijn. Games worden vaak gezien als entertainment, maar de afgelopen jaren hebben ontwikkelaars, ontwerpers, kunstenaars, zorgprofessionals en wetenschappers zich gerealiseerd dat games kunnen worden gebruikt om het psychologische, sociale en emotionele welzijn te verbeteren!

In de GEMH Game Gallery streven we ernaar om zoveel mogelijk van de huidige kennis over games-for-wellbeing te delen, met een demoplein waar bezoekers de positieve kant van games zelf kunnen ervaren. De games op ons demoplein zullen veel betekenisvolle aspecten van ons welzijn behandelen, variërend van het reguleren van angst, het uiten van emoties, ontspannen en deelnemen aan sociale reflectie. Naast de vele VR-, biofeedback-, mobiele en pc-games die op het plein beschikbaar zullen zijn, biedt GEMH Game Gallery ook een reeks boeiende lezingen over het positieve potentieel van games voor welzijn (drie lezingen in het Nederlands, één in het Engels).

De wetenschap achter het gebruik van games voor welzijn wordt geïntroduceerd door dr. Hanneke Scholten, terwijl gamedesigner Niki Smit het belang van het altijd blijven spelen bespreekt. Community-organisator van Wholesome Games, Esmeé van't Hoff, vertelt over de geschiedenis van Wholesome Games, terwijl dr. Ruud Jacobs bespreekt hoe games op een overtuigende manier kunnen worden gebruikt.

Haal het meeste uit de GEMH Game Gallery door je eigen game pass voor bezoekers te maken in onze photobooth, op een stiekeme scavenger hunt te gaan, of alle demostempels te verzamelen voor een leuke goodie bag! Reserveer je gratis kaartjes via www.gemhgamegallery.com.

Bekijk voor meer informatie de website van GEMH Lab.