UTAlumni NetwerkNieuwsUT-ALUMNI VERKENNEN WEG NAAR CO2-neturale industrie

UT-ALUMNI VERKENNEN WEG NAAR CO2-neturale industrie Alumnikring Zuidwest-Nederland

Het alumnikring Zuidwest-Nederland, onder leiding van Gerard van Harten (CT'77) en Michiel Tijsseling (TN'85), organiseerde samen met het Alumni Office van de UT en Dow Benelux een succesvolle bijeenkomst op 23 november bij Dow Chemicals. Dit evenement volgde op een eerdere bijeenkomst op 30 maart, waar Commissaris van de Koning en alumnus Han Polman (BSK'88) de alumni ontving op het Provinciehuis van Zeeland.  

Deze keer lag de focus van de bijeenkomst op de transitie naar een CO2-neturale weg voor de industrie. Het evenement bracht UT-alumni met verschillende achtergronden en enkele experts op dit gebied samen om te discussiëren over de uitdagingen en kansen die er zijn in het energietransitielandschap. Onderwerpen als de integratie van waterstof met chemische industrieën en de rol van energiehubs in industriële decarbonisatie kwamen aan bod. 

De avond begon met een netwerkmoment, waarbij de aanwezigen met elkaar in contact konden komen en konden genieten van verfrissingen. Het formele programma was van start na een warm welkom van gastheer Aram de Ruiter (TBK'97), Senior Supply Chain Director Performance Materials and Coatings bij Dow Benelux en UT-alumnus. Daarna vertelden Gerard van Harten (CHE'77) en Michiel Tijsseling (AP'85) meer over hoe dit alumni groep wordt vormgegeven en de doelen en oorsprong van dit evenement; Dow Benelux is de professionele thuisbasis geweest van veel UT-alumni.  

Twee sterke sprekers verrijkten het evenement; één van Dow Benelux en één van de UT. Kees Biesheuvel, Technology Innovation Manager bij Dow Benelux, gaf een overzicht van de uitdagingen en kansen die samenhangen met de bredere zicht op energietransitie en circulariteit. UT Assistant Professor, Dr. Yashar Hajimolana, een expert in de integratie van waterstof en hernieuwbare energiesystemen, legde meer uit over de centrale rol van waterstof, de mogelijkheden van energie hubs in de decarbonisatie van industrieën en het mogelijke toekomstige landschap van industriële energie-infrastructuur. 

De aanwezigen, bijna allemaal UT-alumni, hebben kunnen discussiëren over de menselijke en technische mogelijkheden en barrières binnen het landschap van energietransitie. Ook aanwezig was UT-student Kay Kojima (BA), die momenteel stageloopt bij Dow Benelux. Na de presentaties werd de alumnibijeenkomst voortgezet met een gezellige borrel die zinvolle gesprekken mogelijk maakte, waardoor deelnemers inzichten, ervaringen en perspectieven konden delen over niet alleen de gepresenteerde onderwerpen, maar ook andere onderwerpen. 

Deze informele setting bood een uitstekend platform voor netwerken, waardoor nieuwe contacten konden worden gelegd tussen de alumni op het evenement. De uitwisseling van ideeën verliep soepel, waardoor een gevoel van gemeenschap en samenwerking ontstond dat verder ging dan het evenement zelf. Het succes van de bijeenkomst reikte verder dan het formele programma, waardoor mensen gemotiveerd bleven om deel te nemen aan de volgende alumnibijeenkomst in april 2024.   

Wil je een alumnibijeenkomst organiseren in jouw organisatie of in jouw regio? Neem dan contact op met Magali Coello m.coellocasian@utwente.nl om de mogelijkheden te verkennen. 

M. Coello Casian (Magali)
Alumni Officer