Zie Company-U

UT-VU Afstudeeropdracht

In het onderwijsprogramma UT-VU Mechanical Engineering bieden we studenten de mogelijkheid om in het derde jaar van de bachelor-opleiding stage te lopen en/of een afstudeeropdracht in samenwerking met een bedrijf te doen. Een waardevolle manier voor bedrijven en technisch hoogopgeleid talent om kennis te maken in de professionele praktijk en connecties op te bouwen. 

Bachelor afstudeeropdracht - Research

Eén van de doelen van de afstudeeropdracht is dat de student leert onderzoek te doen. Na een intensieve introductie op de universiteit werken studenten aan een vraagstuk aangeleverd door een bedrijf, de UT of de VU. Formulering van de bedrijfsopdracht en de uitvoering van het onderzoek is volgens de voorwaarden en eindtermen van de UT. Begeleiding van de student wordt gedaan door het bedrijf en een UT/VU docent. De duur van de afstudeeropdracht is drie maanden en bestaat uit het volgen van onderwijs, het schrijven van een onderzoeksvoorstel, onderzoek doen en het schrijven van een journal paper over het onderzoek dat is uitgevoerd. Voor het onderzoek kunnen de studenten deels een periode fysiek bij het bedrijf zijn in onderling overleg.

Meer informatie over de afstudeeropdracht vindt u op de Engelstalige website.

Afstudeeropdracht bij uw bedrijf aanmelden

We ontvangen graag afstudeeropdracht-voorstellen van bedrijven in de wijde regio rondom de Universiteit Twente. Onze docenten toetsen het voorstel aan de onderwijsdoelstellingen en definiëren in verdere samenspraak met u de opdracht.

Op de hoogte blijven van afstudeerprojecten?
naar de Engelstalige website