Zie Functies per onderwerp

Publicaties (onderzoeker of afdeling) op een pagina tonen

Je kan een lijst met publicaties in een webpagina tonen. Door een klein stukje html (script) in je pagina te plakken kun je de gegevens geautomatiseerd uit het research informatiesysteem van de UT ophalen. De publicatielijst wordt niet realtime geupdated. Het kan maximaal 24 uur duren voordat nieuwe publicaties op je webpagina zichtbaar zijn.

Tips voor het gebruik van dit script

Optie 1 - Alle publicaties: Je kunt een lijst van alle publicaties op een pagina zetten, zoals veel vakgroep-websites dat doen. Deze kunnen soms publicaties van tientallen jaren bevatten, afhankelijk van wat er in Pure (research.utwente.nl) ingevoerd is. Voorbeelden van filtering: 

 • Vakgroep: gebruik het filter om je groep te selecteren. 
 • Department/cluster: gebruik het filter om meerdere groepen te selecten en/of meerdere medewerkers, aangezien departementen/clusters niet in UT-systemen staan.

Optie 2 - alleen een paar recente publicaties: Zet een aantal (bijv 3 of 5 ) recente vacatures op je homepage, die altijd automatisch updaten. Zie hier een voorbeeld. Helaas komt of het jaartal of het type publicatie met grote koppen altijd in beeld, net zoals de 'jump to jaartal].

Hoe genereer je het script?

Om het HTML script te genereren doe je het volgende:

 1. Open de web-applicatie https://webapps.utwente.nl/publist/. Deze vind je ook in de employee portal als je links op publist zoekt.
 2. Vul de verschillende velden in om je eigen lijst samen te stellen. In principe is het voldoende een medewerker of afdeling te kiezen. De rest van de velden is optioneel.
 3. Controleer de preview onderaan de pagina, is dat de lijst die je wilt?
 4. Kopieer/plak het stukje html/script in je webpagina, zie voor details hieronder.

Hoe voeg je een een script toe?

Je hoeft geen nieuwe html pagina aan te maken. Je kunt het HTML script in de huidige tekstpagina invoegen, samen met andere informatie. We gaan ervan uit dat je de online editor in WebHare gebruikt (rich text document, rtd). 

 1. Open de Webhare tekstpagina (rich text document) waar je de publicatielijst wil plaatsen.
 2. Voeg op deze pagina wat witruimte toe (enter) op de plek waar je de publicatielijst wilt plaatsen. (Meestal onderin de pagina, omdat de lijst vaak lang is.)
 3. Klik op de inline-element knop: 
 4. Als het goed is, is de categorie 'general' al geselecteerd (1). Selecteer aan de rechterkant 'HTML block' (2) en klik op OK.

 5. Kopieer (CTRL+C) en plak (CTRL + V) het HTML script in het tekstvlak en klik op OK.
 6. In de WebHare editor ziet het nieuwe element er zo uit:
 7. Wanneer je dit element wilt bewerken of verwijderen, moet je met de muis over het element bewegen. Er zullen dan knoppen in de rechter bovenzijde verschijnen:
 8.  Sla je Webhare tekst document op (Save) en publiceer het (Publish).

NB: als je het script later wilt aanpassen, bijvoorbeeld niet op jaartal selecteren maar op type publicatie, dan moet je een compleet nieuw script generen (zoals hierboven uitgelegd).

Voorbeelden van HTML script codes

Een HTML script voor een onderzoeker:
<script type="text/javascript" src="https://webapps.utwente.nl/publist/web/show?emp=76432475&amp;gm=0&amp;srb=0"></script>

Een HTML script voor een onderzoeksgroep:
<script type="text/javascript" src="https://webapps.utwente.nl/publist/web/show?org=EWI-DB&amp;gm=0&amp;srb=0"></script>

Hoe ziet een html script eruit op mijn pagina?

Als je script in je pagina zet, dan komt er er standaard zo uit te zien als hieronder is weergegeven, namelijk gesorteerd op jaartal. Als je andere opties wilt (sorteren op type publicatie, een beperkt aantal jaren, etc), dan kun je dat bij het aanmaken van het script zelf kiezen.