Uitleg: onderwijsmededelingen op de studentenpagina's plaatsen

Deze pagina bevat informatie over het plaatsen van onderwijsmededelingen en colloquia op de studenten-pagina's

Ondersteuning
Online Media Servicedesk

Inloggen/openen

Ga naar webhare.utwente.nl, klik op de knop voor het inloggen met het UT-account en log in met je m-nummer en -wachtwoord. Heb je nog geen rechten? Neem dan contact op met onlinemedia-mc@utwente.nl. Zet bij de aanvraag van rechten altijd iemand op de CC die nu al de juiste rechten heeft.

NEO-APPLICATIE OPENEN

Onderwijsmededelingen worden geplaatst via de NEO-applicatie. Deze open je door op je WebHare-startscherm op de applicatie 'NEO' te klikken. 


Onderwijsmededelingen bekijken/zoeken

In NEO kun je alle nieuws/events/onderwijsmededelingen van de hel UT inzien. Maar het handigste is natuurlijk als je allen maar de onderwijsmededelingen in beeld hebt. Zet daarom het filter bovenaan op 'Onderwijsmededelingen/Educational announcements': 

Als je dit filter gekozen hebt zal het ook de volgende keer als je WebHare opent deze keuze tonen.

Nederlands & Engels

Voor de naam van een mededeling staat een vlag-icoon. Dit geeft aan wat de taal van de mededeling is. Soms staat er nog een pijl voor. Dat betekent dat er nog een tweede taalversie van beschikbaar is. Als je een bericht in twee talen plaatst, plaats dan geen twee losse berichten maar zorg ervoor dat de ene een tweede versie van de hoofdversie is. Dat wordt hieronder verder toegelicht.

De studenten-informatie is er in twee talen: 

RECHTEN

Afhankelijk van de rechten die je hebt (worden per faculteit uitgedeeld), kan het zijn dat je niet alle mededelingen mag wijzigen. Mededelingen die je wel mag wijzigen, hebben een potlood-icoon:

“Berichten waar je geen rechten (geen potlood) voor hebt, kun je wel doorplaatsen naar je eigen faculteit door ze te dubbelklikken en onder 'publiceren' (tabje) je eigen faculteit te kiezen in het linker scherm.”
Zie voor details hieronder.

ZOEKEN

Om te zoeken in de mededelingen zet je het filter bovenaan op 'Uitgebreid zoeken/Advanced search' (onderste optie). Bovenaan is 'onderwijsmededelingen' als categorie al geselecteerd. Je kan nu een zoekwoord invullen of in een bepaalde periode zoeken: 

Zet het filter daarna bovenaan weer op 'onderwijsmededelingen/educational announcements'.

Een onderwijsmededeling toevoegen

Om een mededeling toe te voegen, klik je op de knop 'Toevoegen/Add links bovenaan het scherm' en vervolgens op 'Nieuwe onderwijsmededeling/New educational announcement':

Je moet nu direct de hoofdtaal van de mededeling kiezen. Na het kiezen van de taal klik je op de knop 'Ok'. Het scherm om de mededelinge in te voeren opent:

Tabje voor je taal(en)

Vul de volgende twee velden in:

>> Spreek met je team af voor welke opleiding je welke taal plaatst. Een opleiding wordt wellicht in het Engels gegeven en je hebt de teksten in het Engels. Maar als de studenten vooral Nederlands zijn en op de Nederlandse studenteninformatiewebsite kijken, dan moeten ze het bericht natuurlijk ook daar kunnen vinden.

Tabje algemeen

Klik boven op het tabje algemeen. Hier kun je optioneel velden invullen, maar dat is niet verplicht:

De velden: 

Tabje publiceren

Op het tabje publiceren geef je de locatie aan waar dit bericht gepubliceerd moet worden: 

De velden: 

Binnen enkele minuten staat de informatie op de startpagina van 

Een onderwijsmededeling wijzigen

Je kunt het bericht dubbeklikken om vervolgens de velden te wijzigen. Kun je het bericht niet vinden? Bovenaan deze pagina vind je uitleg over het zoeken van een bericht.