Websites (CMS WebHare)

Account aanvragen / Problemen met inloggen

Vragen over inloggen en uitloggen

Als je niet kunt inloggen of meer wilt weten of het uitloggen, dan vind je op deze pagina informatie over het inloggen en uitloggen en mogelijke oplossingen.

Account aanvragen

Een groot aantal systemen op de UT is te gebruiken met het m-nr (medewerkers), s-nr (studenten) en x-nr (derden). Met dit account kun je ook websites beheren via het UT-websysteem (CMS) WebHare.

Webhare voor  beheer van websites

Met Webhare (webhare.utwente.nl) wordt een groot aantal website bijgehouden, zowel centraal als decentraal. Het is pas mogelijk met m-of s-nr in te loggen, nadat een account is aangevraagd bij de afdeling MediaLab van M&C. Na goedkeuring van de website-beheerder maakt M&C het account aan. Gebruik het formulier onderaan deze pagina.

Studentenportal/medewerkersportal my.utwente.nl

Als student/medewerker kun je op my.utwente.nl inloggen om je startpagina te personaliseren. De auteursrechten zijn op dit moment zeer beperkt (CES, M&C en ICTS). CES/BOZ-medewerkers die onderwijsmededelingen plaatsen kunnen deze rechten via onderstaand formulier aanvragen.

Inloggen op intranetten

Rechten op intranetten kunnen worden uitgedeeld aan individuen en aan afdelingen binnen de UT. Bij rechten voor afdelingen worden alle nieuwe medewerkers automatisch meegenomen. Controleer daarom voordat je intranet-rechten aanvraagt bij de beheerder van de betreffende website, of deze niet automatisch aangemaakt worden. Voorbeeld: de intranetten van FB, ICTS en FEZ net zoals een groot aantal vakgroepen zijn per afdeling geregeld. Rechten voor individuen en voor afdelingen kan worden aanvraagd via onderstaand formulier.

Rechten aanvragen
Persoonsgegevens
Type aanvraag