Zie Websites (CMS WebHare)

Account aanvragen / Problemen met inloggen

WEBHARE VOOR  BEHEER VAN WEBSITES

Met Webhare (webhare.utwente.nl) wordt een groot aantal websites bijgehouden, zowel centraal als decentraal. Na goedkeuring van de website-beheerder maakt M&C het account aan. Gebruik het formulier onderaan deze pagina. Lukt het inloggen niet? Let op: het inlogscherm toont twee opties:

  • Optie 1: universiteitsaccount (medewerkers met emailadres, studenten met s-nummer en derden met x-account)
  • Optie 2: speciaal WebHare account (voor iedereen die geen account van de universiteit heeft)

MEDEWERKERSPORTAL EMPLOYEES.UTWENTE.NL

Als medewerker kun je automatisch inloggen op de medewerkersportal. Inloggen doe je zoals op alle systemen van de UT met je emailadres. Op basis van waar je werkt (welke afdeling en welk gebouw) zie je andere informatie. Daarnaast kun je door op het tandwieltje voor je eigen naam te klikken je instellingen wijzigen en op andere gebouwen, onderwerpen of afdelingsnieuws abonneren. 

INLOGGEN OP INTRANETTEN

Rechten op intranetten kunnen worden uitgedeeld aan individuen en aan afdelingen binnen de UT. Bij rechten voor afdelingen worden alle nieuwe medewerkers automatisch meegenomen. Controleer daarom voordat je intranet-rechten aanvraagt bij de beheerder van de betreffende website, of deze niet automatisch aangemaakt worden. Voorbeeld: de intranetten van CFM, LISA en FIN net zoals een groot aantal vakgroepen zijn per afdeling geregeld. Rechten voor individuen en voor afdelingen kan worden aanvraagd via onderstaand formulier. 

Lukt het inloggen niet? Let op: het inlogscherm toont twee opties:

  • Optie 1: universiteitsaccount (medewerkers met emailadres, studenten met s-nummer en derden met x-account)
  • Optie 2: speciaal WebHare account (voor iedereen die geen account van de universiteit heeft)

PROBLEMEN MET INLOGGEN?

In onze FAQ vind je meer informatie over inloggerelateerde problemen.

Persoonsgegevens

Type aanvraag

Beheren website (of intranetten)

Een groot aantal (nieuwe) UT-websites is aangesloten aan het centrale nieuws- en eventsysteem van de UT. Dit zorgt ervoor dat je makkelijk berichten van elkaar kan overnemen. Indien je website hierop aangesloten is zullen deze rechten standaard ook uitegedeeld worden.

Deze aanvraag wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de beheerder(s) van de betreffende website(s).

Onderwijsmededelingen

Deze aanvraag wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de BOZ-coordinator van de betreffende faculteit (zie www.utwente.nl/boz).

Toegang tot een intranet (kijkrechten)

Je kunt hieronder toegang aanvraag voor intranetten, die met een login-functionaliteit afgeschermd zijn. Let op: voor een aantal intranetten zoals FB, LISA of sommige vakgroepen zijn de rechten op afdelingsniveau al uitgedeeld. Als lid van de afdeling heb je automatisch rechten om met je m-nummer in te loggen. Let op: We ontvangen veel rechten-aanvragen van mensen die al rechten hebben. Check voordat je dit formulier eerst op je in kan loggen. Voor s- en m-nummers doe je dat via het onderstaande scherm/knop.

Deze aanvraag wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de beheerder van de betreffende website.

Tot slot

Als je dit formulier verstuurt ontvang je automatisch een bevestigingsmail van ons. Hierin staan ook enkele handige links.