Websites (CMS WebHare)

Account aanvragen / Problemen met inloggen

Webhare voor  beheer van websites

Met Webhare (webhare.utwente.nl) wordt een groot aantal website bijgehouden, zowel centraal als decentraal. Na goedkeuring van de website-beheerder maakt M&C het account aan. Gebruik het formulier onderaan deze pagina. Lukt het inloggen niet? Let op: het inlogscherm toont twee opties:

  • Optie 1: universiteitsaccount
  • Optie 2: speciaal WebHare account

Als je een UT-account hebt (m/s/x-nummer) dan dien je optie 1 te gebruiken om in te loggen.

Studentenportal my.utwente.nl

Als student kun je op my.utwente.nl inloggen om je startpagina te personaliseren. De auteursrechten zijn op dit moment zeer beperkt (CES, M&C en LISA). M&C is verantwoordelijk voor het plaatsen van nieuws/events en CES/BOZ-medewerkers plaatsen onderwijsmededelingen. Rechten kunnen via onderstaand formulier worden aangevraagd.

Medewerkersportal employees.utwente.nl

Als medewerker kun je automatisch inloggen op de medewerkersportal. Op basis van waar je werkt (welke afdeling en welk gebouw) zie je andere informatie. Daarnaast kun je door op je eigen foto te klikken je instellingen wijzigen en op andere gebouwen, onderwerpen of afdelingsnieuws abonneren. 

Inloggen op intranetten

Rechten op intranetten kunnen worden uitgedeeld aan individuen en aan afdelingen binnen de UT. Bij rechten voor afdelingen worden alle nieuwe medewerkers automatisch meegenomen. Controleer daarom voordat je intranet-rechten aanvraagt bij de beheerder van de betreffende website, of deze niet automatisch aangemaakt worden. Voorbeeld: de intranetten van FB, LISA en FEZ net zoals een groot aantal vakgroepen zijn per afdeling geregeld. Rechten voor individuen en voor afdelingen kan worden aanvraagd via onderstaand formulier. 

Lukt het inloggen niet? Let op: het inlogscherm toont twee opties:

  • Optie 1: universiteitsaccount
  • Optie 2: speciaal WebHare account (bijvoorbeeld 'projectABC')

Als je een UT-account hebt (m/s/x-nummer) dan dien je optie 1 te gebruiken om in te loggen.

Problemen met inloggen?

In onze FAQ vind je meer informatie over inloggerelateerde problemen.

Rechten aanvragen
Persoonsgegevens
Type aanvraag