Bij seniorenfitness sport u met leeftijdsgenoten (minimumleeftijd 55 jaar) onder begeleiding van een gespecialiseerde sportdocent. Hij weet precies welke activiteiten bij uw leeftijd passen en weet hoe u de oefeningen moet doseren. Zo haalt u het beste uit uzelf en voorkomt u overbelasting. Daarnaast is bij ons ook het sociale aspect van groot belang: sporten mag best gezellig zijn.

Seniorenfitness wordt twee keer per week gegeven in de fitnessruimte van de Universiteit Twente. Hier staat de modernste fitnessapparatuur. Een gedeelte van de oefeningen wordt gezamenlijk aangeboden, waarna u uw eigen trainingsprogramma op de fitnessapparaten kunt volgen. Welke oefeningen voor u geschikt zijn, wordt met u persoonlijk afgestemd.

Met ingang van 6 januari 2020 wordt er weer lesgegeven op maandag van 10:30 - 11:30 uur.

Gewis leden kunnen dus deelnemen aan de seniorenfitness groepen op maandag van 10:30 - 11:30 uur en donderdag 10:30 - 11:30 uur. Dit kan onder de volgende voorwaarden:

Maandkaart fitness: CampusCard maand €12 + fitnesskaart maand €20 = €32. Hiermee mag u aan beide lessen seniorensport deelnemen + vrij gebruik van de fitness gedurende 1 maand.

  • Jaarkaart fitness: CampusCard jaar €100 + fitnesskaart jaar €115 = €215. Hiermee mag u aan beide lessen seniorensport deelnemen + vrij gebruik van de fitness gedurende 1 jaar.

De lessen vinden plaats 42 weken per jaar, gedurende de kerstperiode en in de zomer worden er geen seniorensportlessen gegeven. 
In deze periode mag de klant uiteraard vrij gebruik maken van de fitness.

Daarnaast houden wij de optie voor Gewis leden om €5 per keer te betalen aan de service desk; hierdoor zit je nergens aan vast.

De abonnementen waarbij de klant ALLEEN de seniorengroepen betaalt, zijn niet meer mogelijk. De prijs van het jaarabonnement is €15 duurder dan voorheen, maar de klant kan hierdoor onbeperkt gebruik maken van de fitness en lessen…ook gedurende de ‘vakantie’ periodes.

Aanmelden: Bij de servicedesk van het sportcentrum van de Universiteit Twente.

Contactpersoon: Ingrid Bos-Bosscha: 06-24868631, i.bosscha@utwente.nl

Meenemen: sportschoenen en sportkleding, handdoek voor over de fitnessapparaten.