UTUT-KringGEWISActiviteitenhistorie202419 maart: Hohe Messe van J.S. Bach

19 maart: Hohe Messe van J.S. Bach

Beste leden van GEWIS,

Gaarne nodigen wij u uit voor de GEWIS-lezing op dinsdag 19 maart 2024 om 14:30 uur over:

  

door Wouter Olthuis.

De Hohe Messe is de enige volledig Latijnse mis, die Bach geschreven heeft. Het is een hoogtepunt op het gebied van koormuziek.
Wouter Olthuis geeft u een rondleiding door deze Wunderkammer, waarin Bach al zijn vaardigheden tentoonstelt.
Na afloop van de bijeenkomst zult u enige muzikale en buitenmuzikale geheimen kennen over Bach en dit meesterwerk, waarvan u wellicht op dit moment nog geen weet hebt.

 

Wouter Olthuis was voor zijn pensionering Universitair Hoofddocent aan de Universiteit Twente bij de BIOS-Lab-on-a-Chipgroep van de faculteit Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science. Zijn onderzoek ging over elektrochemische sensorsystemen.
Zijn vrije tijd ging, naast zijn gezin, goeddeels op aan de muziek, waarbij studie en het uitvoeren van het oeuvre van Bach een hoofdrol speelden. Daar is Wouter na zijn pensionering gewoon mee doorgegaan, niet meer gehinderd door zijn werk.

Datum: Dinsdag 19 maart 2024

Het programma ziet er als volgt uit:
14:00 – 14:30 uur: Ontvangst in het Atrium van gebouw Ravelijn
14:30 – 15:15 uur: Lezing Wouter Olthuis
15:15 – 15:40 uur: Pauze met koffie en thee
15:40 – 16:00 uur: Gelegenheid tot vragen
16:00 uur:              De bijeenkomst zal worden afgesloten met een drankje.

Locatie van de lezing: Gebouw Ravelijn, zaal 1501

Adres: Campus, O&O Plein, Universiteit Twente.

I.v.m. de catering moet u zich uiterlijk maandag 18 maart 2024, 12:00 uur met het aantal personen aanmelden via activiteitgewis@gmail.com.

Parkeren: 
Met de auto naar de campus: Toets in je navigatiesysteem de straat Drienerlolaan 5, 7522 NB in en volg de borden P4. Vanaf deze parkeerplaats wandel je naar het O&O Plein, gebouw Ravelijn (ca. 5 minuten lopen).

Met de fiets naar de campus: Fietsen, e-bikes, e.d. kunnen uitsluitend in de daarvoor bestemde fietsenstallingen tegenover de Waaier worden gestald (niet op het O&O Plein).

Sommige GEWIS-leden hebben soms geen vervoer. Als u bereid bent GEWIS-leden mee te nemen, wilt u dan óók aangeven hoeveel personen u kunt meenemen?   

Indien u zich heeft aangemeld en u krijgt geen nader bericht, dan staat u op de lijst van deelnemers. Wij schudden geen handen, maar heten u van harte welkom met een brede glimlach.

Met vriendelijke groet,
namens de GEWIS-Activiteitencommissie
Selma Kamphuis