UTUT-KringGEWISActiviteitenhistorie20246 februari: Palliatieve zorg

6 februari: Palliatieve zorg

Beste leden van GEWIS,

Gaarne nodigen wij u uit voor de GEWIS-lezing op dinsdag 6 februari a.s. om 14:30 uur getiteld: 

Fons van Lier, Els Koldewijn en terminale thuiszorg
door Els Koldewijn

Els Koldewijn is medeoprichtster van de Stichting Leendert Vriel. Deze stichting heeft tot doel om een partner of familieleden van mensen die thuis willen sterven, te ontlasten tijdens de terminale fase. Speciaal opgeleide vrijwilligers komen aan huis en helpen door te waken, op te passen of te helpen bij persoonlijke verzorging. Partner of familieleden hebben dan wat tijd voor zichzelf, slapen ’s nachts iets beter en kunnen een keer een boodschap doen omdat ze weten dat hun geliefde in goede handen is.
Els zal iets gaan vertellen over haar persoonlijke ervaringen over het leven met een terminale partner. Hoe moet je daarmee omgaan? Waar loop je tegenaan? Hoe gaat je omgeving ermee om?
Els en haar echtgenoot Fons van Lier waren nog zeer jong (28 en 23 jaar) toen haar echtgenoot ongeneeslijk ziek werd en zeer snel zou sterven. Op hun eigen manier hebben zij hier vorm aan gegeven, soms met adviezen van anderen, soms op eigen kracht. Maar belangrijk was óók de hulp die zij kregen van medemensen om hen heen. Dit maakte het mogelijk dat Fons kon sterven in zijn eigen bed (7 mei 1976).
Een paar jaar na zijn overlijden kon Els samen met een aantal bijzondere medemensen op 2 april 1980 de Stichting Leendert Vriel oprichten.

 Datum: Dinsdag 6 februari 2024

 Het programma ziet er als volgt uit:
14:00 – 14:30 uur: Ontvangst in de Foyer van de Waaier
14:30 – 15:15 uur: Lezing Els Koldewijn
15:15 – 15:40 uur: Pauze met koffie en thee|
15:40 – 16:00 uur: Gelegenheid tot vragen, discussie
16:00 uur:              De bijeenkomst zal worden afgesloten met een drankje.

 Locatie lezing: Waaier 3
 Adres: Campus, O&O Plein, Universiteit Twente.

 I.v.m. de catering moet u zich uiterlijk maandag 5 februari a.s., 12:00 uur met het aantal personen aanmelden via activiteitgewis@gmail.com  

Parkeren: |
Met de auto naar de campus: Toets in je navigatiesysteem de straat Drienerlolaan 5, 7522 NB in en volg de borden P4. Vanaf deze parkeerplaats wandel je richting de Waaier (ca. 5 minuten lopen).
Met de fiets naar de campus: Fietsen, e-bikes, e.d. kunnen uitsluitend in de daarvoor bestemde fietsenstallingen tegenover de Waaier worden gestald (niet op het O&O Plein).

Sommige GEWIS-leden hebben soms geen vervoer. Als u bereid bent GEWIS-leden mee te nemen, wilt u dan óók aangeven hoeveel personen u kunt meenemen?   

Indien u zich heeft aangemeld, en u krijgt geen nader bericht, dan staat u op de lijst van deelnemers. Wij schudden geen handen, maar heten u van harte welkom met een brede glimlach.

Met vriendelijke groet,
namens de GEWIS-Activiteitencommissie
Selma Kamphuis.