UTUT-KringGEWISActiviteitenhistorie20235 dec: Lezing over e-health

5 dec: Lezing over e-health

5 dec 2023: eHealth Technologie, de weg voorwaarts uit de huidige/toekomstige crisis in de zorg ?

door Prof. Dr. Ir. H.J. Hermens

Dinsdag 5 december 2023;  14.30 tot 16.00 uur (inloop vanaf 14.00 uur, in het Atrium van de Ravelijn)
LocatieGebouw Ravelijn, zaal 1501 (Adres: Campus UT, O&O Plein)
De lezing zal worden afgesloten met een drankje.
I.v.m. de catering moet u zich uiterlijk maandag 4 december a.s., 12.00 uur met het aantal personen aanmelden via activiteitgewis@gmail.com 

Professor Hermie Hermens heeft als pionier op het gebied van revalidatietechnologie en telemedicine Twente op de kaart gezet. Zo was hij medeoprichter van Roessingh Research en Development, Twente Zorg Academie, Vitaal Twente. De afgelopen jaren was prof. Hermens de coördinator van het strategische onderzoeksprogramma Personalized eHealth Technology, waarmee een regionaal ecosysteem wordt gecreëerd, het eCMC, met alle relevante zorg, kennis en technologie partners om sneller de nieuwe zorgdiensten te ontwikkelen en duurzaam te implementeren.

In zijn lezing zal prof. Hermens nader ingaan op de noodzaak en mogelijke impact die eHealth Technology op onze vastlopende gezondheidszorg gaat hebben. Wat is eHealth nu eigenlijk, wat kun je ermee en hoe goed zijn we inmiddels hierin? Wat hindert nu een wijdverbreide toepassing en hoe gaan we hiermee verder?

Na de pauze willen we een discussie voeren over wat jullie vinden van deze ontwikkelingen; is dit wat we nodig hebben en wordt de zorg voor ons persoonlijk daar beter van?

Parkeren: 

Met de auto naar de campus: Toets in je navigatiesysteem de straat Drienerlolaan 5, 7522 NB in en volg de borden P4. Vanaf deze parkeerplaats wandel je naar het gebouw de Ravelijn op het O&O Plein (ca. 5 minuten lopen). 

Met de fiets naar de campus: Fietsen, e-bikes, e.d. kunnen uitsluitend in de daarvoor bestemde fietsenstallingen tegenover de Waaijer worden gestald (niet op het O&O Plein). 

Sommige GEWIS-leden hebben soms geen vervoer. Als u bereid bent GEWIS-leden mee te nemen, wilt u dan óók aangeven hoeveel personen u kunt meenemen?   

Indien u zich heeft aangemeld, en u krijgt geen nader bericht, dan staat u op de lijst van deelnemers.