UTUT-KringGEWISActiviteitenhistorie202321 nov: Lezing over ChapGTP

21 nov: Lezing over ChapGTP

21 november 2023
Kansen en uitdagingen rondom ChatGPT

Ir. Rob Bemthuis is onderzoeker binnen de vakgroep Pervasive Systems van de faculteit EEMCS, Universiteit Twente.

Wie maakte de onderstaande samenvattingen van de lezing: Rob Bemthuis? ChatGPT?

Samenvatting 1? In het digitale tijdperk waarin we leven, transformeert technologie de manier waarop we communiceren, leren en denken. ChatGPT, een geavanceerd taalmodel van OpenAI, speelt een rol in deze transformatie en wordt tegenwoordig vaak in één adem genoemd met artificial intelligence (kunstmatige intelligentie). Terwijl het ons ongekende mogelijkheden biedt voor interactie en informatievoorziening, brengt het ook nieuwe uitdagingen met zich mee op het gebied van ethiek, privacy en menselijke interactie. Hoe zorgen we ervoor dat dergelijke technologie ten goede van de mensheid wordt gebruikt?

Samenvatting 2? ChatGPT biedt enorme kansen voor verbeterde communicatie, innovatie in diverse toepassingen en het overwinnen van taalbarrières. Het potentieel voor wereldwijde samenwerking en verbeterde gebruikerservaringen is aanzienlijk. Echter, de technologie brengt ethische uitdagingen met zich mee, zoals privacybescherming en het voorkomen van misbruik. Uitdagingen met trainingsgegevens en het aanpakken van bias vragen om voortdurende inspanningen. Beperkingen in het begrip van diepgaande context benadrukken de noodzaak van verdere ontwikkeling en verfijning voor complexere taken en gesprekken. 

Datum: Dinsdag 21 november a.s.

Tijd: 14.30 tot 16.00 uur

(inloop vanaf 14.00 uur in de foyer van de Waaijer)

Locatie lezing: Waaier zaal 4 (promotiezaal)

Adres De Waaier: Hallenweg 25

De lezing zal worden afgesloten met een drankje.

I.v.m. de catering moet u zich uiterlijk maandag 20 november, 12.00 uur met het aantal personen aanmelden via activiteitgewis@gmail.com 

Parkeren: 

Met de auto naar de Waaier op de campus: Toets in je navigatiesysteem de straat Drienerlolaan 5, 7522 NB in, en volg de borden P4. Vanaf deze parkeerplaats wandel je richting de Waaier aan het O&O plein (ca. 5 minuten).

 Met de fiets naar de Waaier op de campus: Fietsen, e-bikes, e.d. kunnen uitsluitend in de daarvoor bestemde fietsenstallingen tegenover de Waaier bij het gebouw Raveleijn worden geparkeerd (niet op het O&O-plein).

 

Sommige GEWIS-leden hebben soms geen vervoer. Als u bereid bent GEWIS-leden mee te nemen, wilt u dan óók aangeven hoeveel personen u kunt meenemen?   

Indien u zich heeft aangemeld, en u krijgt geen nader bericht, dan staat u op de lijst van deelnemers.