UTUT-KringGEWISActiviteitenhistorie202324 okt: Gebouwbezoek plus lezing

24 okt: Gebouwbezoek plus lezing

24 okt 2023
Bezoek aan het ITC en lezing over drones.

Faculteit ITC van de Universiteit Twente.  ITC-gebouw op de campus van de UT (de westelijke helft van Langezijds)

Aanvang 14.30 uur.  Inloop vanaf 14.00 uur, ontvangst in de hal waarna u verder wordt verwezen. 

Na de ontvangst met koffie/thee krijgen we een introductie over de faculteit ITC van Ms. Jorien Terlouw Bsc. (Moderator of the ITC Alumni Community Worldwide). Vervolgens geeft Ms. Sofia Tilon PhD. (Researcher working on drones and AI | UAV Centre at the ITC) een inleiding over het gebruik van drones in het vakgebied van ITC. Na een pauze volgt een rondleiding door het nieuwe ITC-gebouw. We besluiten het bezoek met een drankje.

Inleiding

De missie van ITC is capaciteitsontwikkeling, waarbij we het effectieve gebruik van kennis en instrumenten op het gebied van geo-informatie en aardobservatie toepassen, delen en faciliteren om lastige mondiale problemen aan te pakken. ITC wil samen de gehele ITC gemeenschap kwetsbaarheden identificeren, begrijpen en oplossingen te gebruiken om ze om te zetten in veerkracht en zo bij te dragen aan de totstandkoming van de duurzame leefomgevingen wereldwijd. Om dit te kunnen doen gebruiken wij mede de kracht van het ITC alumni netwerk om de wetenschap te bevorderen en maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. De alumnigemeenschap van ITC is een unieke combinatie van studenten, (oud)medewerkers en alumni die waar ook ter wereld impact maken binnen het ITC werkveld. 

De faculteit ITC heeft een lange traditie in het gebruik van UAV's (Unmanned Aerial Vehicles), drones, kartering en fotogrammetrie. We gebruiken drones en onbemande luchtvaartuigen voor geowetenschappelijke toepassingen, onderzoek en capaciteitsopbouwprojecten. In de afgelopen tien jaar heeft ITC wereldwijd cursussen gegeven over drones en het gebruik van UAVs. 

Nadere informatie over het ICT-UAV-Centre:

https://www.itc.nl/facillities/centres-of-expertise/uav-centre/

https://www.itc.nl/facillities/labs-and-resources/geoscience-laboratory/unmanned-aerial-vehicles/#sensors