15 febr 2022 - Lezing

LEZING

Mw Martha Riemsma, hoofdredacteur Tubantia, over de krant

Tijd: 14:30u, 15 februri 2022

Locatie:  de Ontmoetingsruimte van de Ontmoetingskerk in Enschede.

·     Adres van de kerk: Varviksingel 139 / 7512 EK Enschede.
·     Ingang Ontmoetingsruimte: Dr. Wagenaarstraat 6 / 7541 XK Enschede, aan de achterzijde van de kerk.
·     Parkeren: achter de kerk of in de omliggende straten.

Mevr. Riemsma is hoofdredacteur van de Twentsche Courant Tubantia en zal een en ander uitleggen over het proces om tot de dagelijkse krant te komen.
"Wij zitten, naast het "krantenvak", ook al 25 jaar in het vak van online media. En al die jaren zijn we - niet alleen wij, maar kranten over de hele wereld - op zoek naar de beste manier om online media succesvol te integreren in ons aanbod aan u, als volger van het (regionale) nieuws. Niet in plaats van de krant, maar naast de krant. En niet gratis, maar bij voorkeur betaald, zodat we straks een nieuwe generatie jonge lezers aan ons verbinden die ook bereid is om te betalen voor regionaal nieuws, maar dan via de mobiele telefoon. Een grote uitdaging voor elke redactie, waarin de krant en het papier zo lang leidend zijn geweest, nog steeds zo belangrijk zíjn en we tegelijkertijd ook een heel nieuw spel onder knie moesten krijgen zonder dat we precies wisten of het wel toekomstbestendig zou zijn. We zijn inmiddels een heel eind op weg, want naast de ruim 200.000 mensen die dagelijks Tubantia op papier lezen, zijn er nu ook elke dag ruim 200.000 mensen die ons online of via onze app weten te vinden. Het zijn duizelingwekkende aantallen."

Het coronabeleid is van toepassing: bij klachten thuisblijven, handen wassen, en anderhalve meter aanhouden. Voorts moet u er rekening mee houden dat we moeten gaan voldoen aan strengere maatregelen als het dragen van een mondkapje en het controleren van de QR-code. 

I.v.m. het coronabeleid en de catering moet u zich met het aantal personen aanmelden via activiteitgewis@gmail.com. Het maximum aantal deelnemers is 50. Indien u zich hebt aangemeld, en u krijgt geen nader bericht, dan staat u op de lijst van deelnemers.