Zie Home

Informatie voor nieuwe studenten

Hieronder vind je Powerpoint en PDF-bestanden met informatie over de UT-onderwijssystemen.

---

Beste nieuwe student,

Welkom op de Universiteit Twente. Deze pagina is bedoeld om je wegwijs te maken in de systemen die we gebruiken om met je te communiceren over de voortgang en de inhoud van jouw onderwijs. Aanvullend hierop heeft jouw opleiding zelf middelen (websites, informatieschermen, etc.) om met je te communiceren. Informatie hierover ontvang je via je opleiding.

Veel succes gewenst met je studie.
Vriendelijke groet,
Centre for Educational Support
University of Twente

1          Studentenportal: onmisbare toegangspoort   
De studentenportal is de onmisbare toegang tot belangrijke UT-systemen. Op de portal zijn links opgenomen naar de systemen die voor jou van toepassing zijn. Een handig overzicht dus. Zo kom je via de portal bij je rooster, Canvas, Osiris, kun je personen zoeken, vind je info over allerlei voorzieningen, etc. Verder vind je op de portal nieuws voor jou als UT-student, onderwijsmededelingen en een evenementenoverzicht: kijk hier geregeld naar!

2          Canvas: alles over de inhoud van cursussen
In Canvas vind je alles over de cursussen (modules/vakken) die je volgt: cursusinformatie (module-/vakinhoudelijke informatie, opdrachten, etc.), cursusmateriaal, mededelingen van docenten, toetsen en deelcijfers, etc.

Let op! Schrijf je in voor cursussen in OSIRIS en daarmee automatisch voor Canvas, anders mis je belangrijke informatie.

3         
OSIRIS: studievoortgang  
OSIRIS is het systeem waarin we vastleggen hoe je studie vordert. Je kunt je er in- en uitschrijven voor cursussen en de bijbehorende toetsen, je laatste studieresultaten inzien en de voortgang van je studie bewaken. Ook vind je in OSIRIS een algemene beschrijving van cursussen (Onderwijscatalogus).

Let op!

  • Om mee te kunnen doen aan een module/vak en de bijbehorende toetsen is inschrijven in OSIRIS verplicht.
  • Eerstejaars bachelor studenten: in OSIRIS vind je in het menu ‘Voortgang’ in de loop van het jaar ook je Bindend Studie Advies (BSA).

4          MyTimetable: persoonlijk rooster
Via het online roostersysteem MyTimetable kun je je eigen persoonlijke rooster samenstellen en roosterwijzigingen rechtstreeks op je mobiel binnen krijgen.

5          Web Room Booking: projectruimtes reserveren
Web Room Booking is het systeem waarmee je eenvoudig projectruimtes kunt reserveren. Deze ruimtes bevinden zich in de diverse gebouwen (Bastille, Horsttoren, Ravelijn, Spiegel en Vrijhof).

6          Mobility Online: manage je stage, afstudeeropdracht, vakken in het buitenland
Het systeem voor het managen van je stage, afstudeeropdracht, summer school, vakken in het buitenland en eventuele overige exchange trajecten.

7          Student News: maandelijkse update
Het kan natuurlijk zijn dat je belangrijke algemene informatie via bovengenoemde kanalen hebt gemist. Daarom ontvang je maandelijks per mail het Student News. Deze e-mail bevat een update over evenementen op de UT, trainingen van het Study & Career Centre, wijzigingen in Canvas en OSIRIS en andere relevante informatie.

Vragen?
Voor algemene vragen: bekijk de presentatie ‘hoe gebruik ik de studentenportal, OSIRIS en Canvas’ onderaan deze pagina. Check ook de handleiding OSIRIS, de Canvas handleiding of de Mobility Online handleiding voor het gebruik van deze systemen. Je kunt ook altijd contact opnemen met Student Services.