IMAGINARY Pracht en kracht van wiskunde

de internationale wiskundetentoonstelling imaginary komt opnieuw naar de campus van 1 t/m 18 november

IMAGINARY is een interactieve, reizende tentoonstelling die het hele schooljaar 2022-2023 tegelijk in Nederland en Vlaanderen bezocht en beleefd kan worden. De tentoonstelling bestaat uit wiskundige isolaties, interactieve installaties, 3D-objecten en hun theoretische achtergrond in de algebraische meetkunde. Dit alles op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier. IMAGINARY komt vanaf 1 november drie weken lang naar de UT-campus.

De tentoonstelling wordt op dinsdag 1 november geopend door prof. dr. Vinod Subramaniam.

VOOR WIE IS HET?
Elke bezoeker is van harte welkom tijdens de tentoonstelling. Speciaal voor klassen (4,5,6 vwo) is er een speciaal programma met workshops en rondleidingen, verzorgd door Pre-U. Op 1 november organiseert Studium Generale, samen met Abacus en Daedalus een lezing over Geometrische Origami. De lezing wordt verzorgd door Henk van der Vorst, emeritus professor Numerical Analysis (UU), wiens werk ook te bezichtigen is tijdens de tentoonstelling. Deelname aan de lezing is gratis.

TIJDEN INDELING PER DOELGROEP

• Leerlingen: van 13:30 – 16:00 uur – inschrijven verplicht!
  • Algemeen publiek: van 13:00 – 17:30 uur. (Op dinsdagavonden tot 22:30 uur).

INFORMATIE VOOR DOCENTEN EN HUN KLASSEN

Speciaal voor leerlingen van 4 t/m 6 vwo is er een programma ontwikkeld om te inspireren en motiveren met wiskunde bezig te zijn. Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

·         Workshops

·        IMAGINARY rondleiding

AANMELDEN?

Voor het programma kunt u een hele klas in één keer inschrijven, zodat wij direct op de hoogte zijn van het aantal leerlingen dat we mogen verwelkomen. Per dag bieden wij ruimte aan één klas (max. 30 leerlingen) om de tentoonstelling en workshops te bezoeken. Na inschrijving ontvangt u zo snel mogelijk bericht van ons. Pas na een officiële bevestiging is het door u gekozen moment definitief.

MELDT UW SCHOOL AAN
Meldt uw school aan

DE TENTOONSTELLING BEZOEKEN

Van maandag t/m vrijdag kunt u de tentoonstelling bezoeken van 13.00 - 17.30 uur. U kunt hierbij uitleg krijgen of een echte rondleiding in groepen van maximaal 25 personen. Deze rondleidingen worden verzorgd door studenten van de University of Twente. De tentoonstelling is te vinden in het DesignLab. U kunt uiteraard gratis naar binnen.

Download de online catalogus

Er is een online catalogus beschikbaar.