Zie Events

Risk & Resilience Festival One step ahead with big data

JOIN THE RISK COMMUNITY - RISK & RESILIENCE FESTIVAL - 4 NOVEMBER 2021

Een onverwoestbaar aanpassingsvermogen en weerbaarheid zijn cruciaal in deze onvoorspelbare wereld en onzekere tijd. Risk- en resiliencemanagement is – juist nu – van onschatbare waarde. 

Dit jaar heeft het Risk & Resilience Festival als thema: ‘One step ahead with big data’. Data-analyse, kunstmatige intelligentie en algoritmen bieden ontzettend veel mogelijkheden, deze technieken helpen enorm bij het signaleren van en het omgaan met risico’s.

One step ahead with big data

We verzamelen duizelingwekkende hoeveelheden gegevens. Elke dag wel zo’n slordige 2 quintillion bytes – dat is een 2 met 18 nullen erachter. Dat is bijna niet voor te stellen – vooral niet als je je bedenkt dat in 2019 meer data verzameld zijn dan in alle jaren daarvoor. Dit roept onherroepelijk de vraag op wat we eigenlijk moeten met al deze gegevens. Hoe gebruiken we de data verantwoord en doelgericht? En hoe gaan we om met alle ethische en morele kwesties, hoe zit het met de privacy en veiligheid?

Het event bestaat uit interactieve en leerzame sessies. In deze sessies gaan wetenschappers, risicomanagers, professionals en studenten het gesprek met elkaar aan over big data. Op zoek naar prangende vragen die beantwoord moeten worden.

Meer informatie over dit event?
Klik hier!