UTVrijhof CultuurCultuurverenigingen

Cultuurverenigingen

Werken bij verenigingen

Culturele verenigingen op de Campus

Op de campus van de Universiteit Twente vinden veel culturele activiteiten plaats. Voorstellingen, concerten, exposities en cursussen, alles komt aan bod. De campus biedt ruimte aan studenten om lid te worden van de vele verschillende verenigingen die er zijn. In de Vrijhof kunnen verschillende culturele verenigingen, volledig door studenten georganiseerd, ruimte geven aan hun creativiteit. Een groot deel van het culturele aanbod van Vrijhof Cultuur komt mede door de cultuurverenigingen tot stand. De wekelijkse repetities zorgen voor spetterende optredens aan het einde van het academisch jaar.

Faciliteiten en ondersteuning

Om deze producties tot stand te brengen kunnen de culturele verenigingen bij Vrijhof Cultuur terecht voor alles wat betrekking heeft op de faciliteiten in de Vrijhof. Ook voor algemene ondersteuning bij het realiseren van de activiteiten die door de cultuurverenigingen georganiseerd worden.

Wil je meer weten over één of meer van de culturele verenigingen op de Campus? Klik dan op onderstaande cartoon van LUVANE, gemaakt in samenwerking met Cultuurkoepel Apollo.

Apollo

Apollo is de culturele koepel van de Universiteit Twente. Zij behartigen de belangen van de culturele verenigingen en organiseren een aantal culturele evenementen op de campus, zoals onder andere Winter Fair, Dansshow en het Gala.

Op de website van Apollo vind je alle informatie over de cultuurverenigingen.

UnionCard

Om lid te worden van de culturele verenigingen heb je een UnionCard nodig. Met de UnionCard kun je profiteren van allerlei Xtra's, zoals gratis zwemmen in Enschede of gratis gebruik maken van popstudio's. Ook kun je met de UnionCard veel verschillende cursussen volgen. Dit zijn cultuurcursussen, zoals schilderen/tekenen, creatief lassen en djembé. Wil je lid worden van een cultuurvereniging dan betaal je naast de UnionCard ook een verenigingsheffing per vereniging waar je lid bent.

Give it a go Platform

Try it before you buy it! Voor wie nog niet direct lid wil worden, maar wel een keer mee wil lopen is er het Give it a go platform van de Student Union.