UTVrijhof CultuurDon't wanna touch
Nick van Tiem

Don't wanna touch YoungGangsters and DOX

Een simpele handshake...awkward

Een omhelzing, een kus, een schouderklop, boks of ferme handdruk. Het kan zo vanzelfsprekend zijn om elkaar aan te raken, maar soms is het doodeng. Want wat als je aanraking verkeerd begrepen wordt door de ander, of door de omgeving?

In Don’t Wanna Touch duiken YoungGangsters en DOX vol in de angst voor aanraking en omhelzen we het ongemak. Met uitdagende scènes onderzoeken we liefdevolle, gewelddadige, seksuele en vriendschappelijke aanraking. Waarom kan een simpele handshake al awkward zijn? Waar komt de schaamte vandaan bij sommige aanrakingen? En wanneer trek je een grens?

Regisseur Annechien de Vocht en choreograaf Simon Bus creëren samen met vijf energieke performers een spannende mix van hiphop en “actietheater”. Met (on)gemak, humor en kwetsbaarheid stellen we grenzen èn beuken we collectief door de hokjes rondom aanraking en intimiteit heen. Are you ready to be touched?

CREDITS

Concept en regie: Annechien de Vocht. Choreografie: Simon Bus. Performers: Marius Mensink, Fuat Okatan (aka Tano Rivers), Balder Hansen, Eivinas Dziena, Phapbi Ngo. Muziek en geluidsontwerp: Boris de Klerk. Decorontwerp: Ruben Wijnstok. Dramaturgie: Marijn van der Jagt. Coproductie: DOX & YoungGangsters.

Workshop Stage Fighting door YoungGangsters

YoungGangsters geeft op woensdag 8 november een workshop stage fighting! Na jaren de kunst te hebben afgekeken bij onze idolen Jacky Chan en Bruce Lee, geven we jou ook de kans om de vechtskills te trainen en je even een actieheld te voelen.

Stage fighting is een techniek in theater waarin de illusie van een fysiek gevecht wordt gecreëerd, zonder schade toe te brengen en de veiligheid uit het oog te verliezen. In deze workshop ga je aan de slag met een aantal vechttechnieken. Hoe kun je iemand slaan, zonder diegene daadwerkelijk te raken? En hoe speel je dat je een flinke klap incasseert?

Praktisch: De workshop vindt plaats op woensdag 8 november in de Performance Factory, duurt 2,5 uur, maximaal 30 deelnemers en is via de cursuspagina van onze website te boeken.

Combinatie ticket

We bieden een combi-ticket aan voor de voorstelling én de workshop. Voor maar 15 EUR kun jij deelnemen aan de workshop én naar de voorstelling komen kijken. Het combi-ticket schaf je aan via de cursuspagina.

Impressie workshop

Impressie Stage Fighting workshop
Impressie Stage Fighting workshop
Impressie Stage Fighting workshop

Prijzen

Studenten met UnionCard€ 5,-
Medewerkers Universiteit Twente€ 7,50
Anderen€ 12,50
Don't wanna touch YoungGangsters and DOX
Bestellen