UTVrijhof CultuurAgendaVeelbelovende pianisten in de schijnwerpers

Veelbelovende pianisten in de schijnwerpers Michail Markov

jong en opkomend

Tijdens de afgelopen edities van het Internationaal Pianoconcours voor jonge musici in Enschede waren enkele jonge pianisten opvallend getalenteerd. Twee prijswinnaars treden deze avond op en vertellen over hun leven als rijzende ster. De bekende pianist en docent Michail Markov geeft een openbare masterclass.

  • Rio Ueyama van Japanse afkomst, maar geboren in Polen. Hij begon op 4-jarige leeftijd piano te leren spelen. Hij zal muziek van Chopin en Prokofjev spelen. Bekijk het filmpje voor een impressie van dit jonge talent.
  • Alexander Jansen (Nederland) is net klaar met zijn middelbare school en is een opmerkelijk talent die stukken van Chopin, Debussy en Liszt zal spelen. Toen hij amper 3 jaar was ging hij voor het eerst “dirigeren bij een concert” welke hij zag op de TV. Hij zei tegen mijn ouders “Muziek is het mooiste op de wereld en wil ik gaan doen!” Vanaf zijn geboorde omringd door muziek en musici: zijn moeder is pianiste, zijn grootvader was dirigent en zijn oom is dwarsfluitist en saxofonist.

Impressie Rio Ueyama

In samenwerking met Studium Generale.