UTVrijhof CultuurAgendaMaths in visual arts
Patrick Ros
Hedy Hempe

Maths in visual arts Vaste formule of losse interpretatie?

Wiskunde toegankelijk door kunst

Wiskunde kan voor de leek moeilijk toegankelijk lijken door de vele formules en stellingen. In navolging van de tentoonstelling IMAGINARY bij Designlab UT presenteren we bij Vrijhof Cultuur twee kunstenaars die wiskunde op totaal verschillende manieren toepassen; ofwel rigide volgens regels, ofwel kijkend vanuit de natuur, ofwel slechts losjes geïnspireerd door orde. Ze, Hedy Hempe en Patrick Ros, laten ons op een andere, luchtige manier naar wiskunde kijken en maken het toegankelijk door hun inventiviteit, beeldtaal of losse aanpak.

HOE DOEN ZE DAT?

Kruip in het hoofd van de kunstenaar en leer meer over het proces van hoe kunst tot stand komt en hoe de link met wiskunde wordt gevonden.

Hedy Hempe en Patrick Ros, de kunstenaars van de tentoonstelling MATHS IN VISUAL ARTS, begeven zich met hun werken in een gebied tussen wiskunde en kunst. Zij spelen met de grenzen en regels en proberen uit met welk materiaal het allemaal mogelijk is om zich op dit gebied uit te drukken. Hedy en Patrick nemen ons binnenkort via een korte lezing in de Vrijhof mee in hun werkproces. Kom luisteren!

Lezing

  • Wanneer: 22 december
  • Tijd: 12:30-13:45
  • Waar: Kleine zaal-Vrijhof

Geef je op voor de lezing via de button hieronder en er zal een lekker bakje koffie of thee voor je klaarstaan.