UTVrijhof CultuurAgendaTalent On The Move 2021 - geannuleerd
(c) Marcel van Oostrom

Talent On The Move 2021 - geannuleerd Holland Dance Festival & Codarts Dance Company

Geannuleerd vanwege de verlenging van de lockdown. Gekochte tickets worden z.s.m. terugbetaald.

Maak nu al kennis met de sterren van morgen!

Van Jiří Kylián tot Hans van Manen, van Cayetano Soto tot Hofesh Shechter: de keur aan wereldvermaarde choreografen van wie afgelopen jaren werk te zien was tijdens de opeenvolgende ‘Talent On The Move’-edities is indrukwekkend groot en gevarieerd. ‘Talent On The Move’ is het jaarlijkse tourneeprogramma van de virtuoze en veelzijdige topdanstalenten van Codarts Dance Company, dé internationale hotspot voor eigentijdse dans. Ook in seizoen 2020/2021 kun je weer genieten (van een selectie) van het beste wat de hedendaagse dans te bieden heeft – van solo’s en duetten, groepswerken, bestaand repertoire van internationale topchoreografen, maar ook nieuwe choreografieën van aanstormende talenten die speciaal voor de dansers van Codarts zijn gecreëerd. ‘Talent On The Move’ is een aanstekelijke, hartverwarmende show op het hoogste niveau, waarbij de passie en energie van het podium afspatten: ieder jaar weer, ieder jaar anders, en nu al meer dan tien jaar. 

De jaarlijkse tournee van ‘Talent On The Move’ is een gezamenlijk initiatief van het Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam. Holland Dance Festival heeft zijn thuisbasis in dansstad Den Haag en programmeert het hele jaar door vooraanstaande nationale en internationale dansproducties en eigen voorstellingen en projecten, met als hoogtepunt de tweejaarlijkse, wereldwijd befaamde dansbiënnale in Den Haag. Codarts Rotterdam heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot één van de meest vooraanstaande opleidingsinstituten voor eigentijdse dans in Europa. Hierdoor kunnen de studenten profiteren van Codarts’ uitstekende connecties met het internationale werkveld. Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam bieden jong toptalent graag een landelijk podium, een initiatief dat afgelopen jaar ook op veel bijval van Minister van Cultuur Ingrid van Engelshoven kon rekenen. Door ‘Talent On The Move’ kunnen de dansers uitgebreide, noodzakelijke toneelervaring opdoen, want jaarlijks is het programma in ongeveer dertig steden in Nederland te zien. In 2018 sloten de jonge dansers hun tournee zelfs af met twee zeer succesvolle voorstellingen in het Ailey Citigroup Theater in New York City.

Nieuwe generatie dansers overtuigt

It is absolutely vital that young talent is discovered and developed (…) Judging by this year’s edition of Talent On The Move it is easy to see how Holland maintains its position as a world leader in contemporary dance (…) I would be hard pressed to find even the mildest criticism of any aspect of the evening’s performance. It was all brilliant

, Arts Talk Magazine

Prijzen

Studenten€ 5,-
Medewerkers Universiteit Twente€ 7,50
Talent On The Move 2021 - geannuleerd Holland Dance Festival & Codarts Dance Company
Bestellen