UTVrijhof CultuurAgendaThe silent movie project: Laurel and Hardy
© Birgit Meixner _ Deutsche Kinemathek

The silent movie project: Laurel and Hardy Stephan Graf v. Bothmer

Een unieke theater- en bioscoopervaring waarbij je teruggaat naar de tijd van de stomme film!

De clou van de scènes zie je van verre aankomen, maar door de perfecte timing van Stan Laurel, de briljante mimiek van Oliver Hardy en die aanstekelijke lach van je buurman, is het lastig je gezicht in plooi te houden. De bijbehorende muziek van componist Stephan Graf v. Bothmer, live gebracht, vanachter de vleugel, maakt de avond compleet. 

The silent movie project: Laurel and Hardy

In 1929 is de carrière van Stan Laurel en Oliver Hardy op hun hoogtepunt. Het moment dat de filmindustrie start met de eerste commerciële geluidsfilms. Met een grote lach komen “De Dikke en De Dunne” in halsbrekende situaties terecht en overal waar zij langskomen maken zij er een puinhoop van. Auto’s en huizen, het statussymbool van de American Dream, weten zij vakkundig met hun onhandigheid in chaos om te toveren. The silent movie project: Laurel and Hardy, is een pianoconcert dat een selectie bevat van hun beste stomme films.

Stephan Graf v. Bothmer

Pianist en organist Stephan Graf v. Bothmer heeft inmiddels meer dan 1.000 films begeleid, waaronder ook klassiekers als Metropolis, Nosferatu en andere komedies van o.a. Harold Lloyd en Buster Keaton.

In samenwerking met Concordia Film | Theater | Beeldende kunst

CONCORDIAPAS
Ben je geen student of medewerker, maar wel in het bezit van een Concordia vriendenpas? Dan betaal je met de code 'Concordiapas' slechts € 7,50 i.p.v. € 12,50. 
NB De korting geldt voor maximaal 2 kaarten per persoon/boeking, alleen online en uiteraard moet je op de voorstellingsavond je Concordiapas wel kunnen laten zien!

Prijzen

Studenten€ 5,-
Medewerkers Universiteit Twente€ 7,50
Anderen€ 12,50
The silent movie project: Laurel and Hardy Stephan Graf v. Bothmer
Bestellen