© Ketiskia C. Hodge
© Jip Bertelink

Zie Agenda

RESHAPE – RETHINK Ketiskia C. Hodge & Jip Bertelink

De Dag van de Duurzaamheid op 8 oktober was de inspiratie voor deze tentoonstelling. Vrijhof Cultuur heeft twee jonge kunstenaars gevonden die dit onderwerp onafhankelijk van elkaar op een intieme, inzichtelijke, hanteerbare manier hebben aangepakt: Ketiskia C. Hodge & Jip Bertelink.

Jip Bertelink maakte een uitgebreide fotoserie “See again - Seeing everyday things is a start for change”, denk bijvoorbeeld aan theezakjes, wattenschijfjes, kassabonnetjes. Uit elkaar gehaald, uitgedroogd, verknipt opnieuw gerangschikt of aan elkaar genaaid. Een frisse kijk op dagelijkse dingen.

Ketiskia C. Hodge ontwierp biologische meubels. Haar project begon als een biologisch meubelontwerpconcept met als doel een milieuvriendelijker materiaal en ze richtte zich op een meer bewuste relatie tussen deelnemer en meubel. Afgedwongen door vormgeven, hervormen en aanraken. Ze vraagt met dit project of het biopolymeer/gelatine een beter alternatief is. En in welke maten is het biologisch afbreekbaar? In hoeverre verandert het ons gedrag ten opzichte van meubeldesign?