UTVrijhof CultuurAgendaMadeleine Christin Leroy
(c) Madeleine Christin Leroy
(c) Madeleine Christin Leroy
(c) Madeleine Christin Leroy
(c) Madeleine Christin Leroy

Madeleine Christin Leroy

Madeleine Christin Leroy is een Duits kunstenaar die een paar maanden in een studio in Enschede verblijft en daar werken maakt die ze in deze tentoonstelling zal vertonen. 

Madeleine werkt vaak met grote opblazingen, ballonnen als kunst. Als een sculptuur in de kamer of gedragen door nauwelijks zichtbare mensen. Of wat te zeggen van afvoerbuizen die zijn gevormd tot een sculptuur zodat het tot leven zou kunnen komen ...?

Madeleine Christin Leroy over haar werk

“Mijn kunst is een constant onderzoek naar alledaagse materialen in de context van conventies die ik vervolgens betwist. Door hun dubbelzinnigheid en oorsprong te onderzoeken via herkansingen en variaties, wil ik dat de kijker onderdeel wordt van de kunst als een soort toegevoegde component. Gecombineerd met subtiele details van vreemde excentrieke of humoristische elementen creëer ik situaties en verbreek ik de passiviteit van de toeschouwer door verschillende invalshoeken te geven. Ook de titel zelf wordt belangrijk in mijn werk. ” 

Over het project tijdens haar verblijf in de ARE studio's

Ze wil graag doorgaan met haar werk waarin ze zich momenteel bezighoudt met ballonnen. Ze wil gaan werken met foto's van ballonnen (gedraaid, gebonden, geknoopt) en deze afdrukken op plexiglas. Dit plexiglas gaat vervolgens een deel uitmaken van haar installaties. Als een 3D-object waarin verschillende plexiglasprints worden samengevoegd en gecombineerd met andere materialen zoals metaal, textiel of latex.

De opening in aanwezigheid van Madeleine Christin Leroy vindt plaats op maandag 2 december om 16.30 uur.