UTVrijhof CultuurAgendaThe AKI shows...

The AKI shows... Eren Karayavuz

Dit is het tweede jaar dat de AKI (Academie voor Kunst & Design) aanwezig is in de Vrijhof. Elke keer geeft Vrijhof Cultuur jonge beeldend kunstenaars de mogelijkheid om te laten zien wat er in hun gedachten gebeurt en hoe ze dit vertalen in kunst.

Met andere woorden: de eerste beeldende kunst expositie van dit semester is van een jonge experimenterende kunstenaar van de AKI die onze tentoonstellingsruimten overneemt!

Eren Karayavuz begint in de grote expositie ruimte. Hij geeft oude stoelen een tweede leven....hij leert ze te dansen. Hij haalt alle onderdelen los en zet deze weer in elkaar op een manier dat de stoelen bijna menselijk lijken (enkele stoelen dragen zelfs schoenen van meubelstof). Ze dansen, overpeinzen, spelen, rusten; de stoelen zijn “alive and kicking”! Maar toch lijkt het of ze ook elk moment weer terug kunnen keren naar de natuur; gaan er weer takken groeien uit die stoelpoten? Eren wil de houten stoelen terugbrengen naar hun natuurlijke houding. Balken versus bomen? 

Later, vanaf 18 september, zal Eren ook een film laten zien in de kleine expositieruimte.

Eren Karayavuz studeerde afgelopen jaar af en werd al meteen door journalisten van grote kranten als de NRC uitgelicht. En nu heeft Hans Hovy, docent van de afdeling beeldhouwkunst / 3D en curator van deze tentoonstelling, hem uitgekozen voor deze expositie.

Op donderdag 21 september om 19.00 uur is er een Meet & Greet.