Pou-Belle-Design
Pou-Belle-Design
Pou-Belle-Design
Pou-Belle-Design
Pou-Belle-Design
Pou-Belle-Design

Zie Agenda

Vuilnis in de Vitrines Elze van den Akker / Pou-Belle-Design

Onder de naam Pou-Belle Design maakt kunstenaar Elze van den Akker kunst en design van plastic afval. Een dop wordt een knoop, een PET-fles een vaas en plastic tassen lenen zich bij uitstek voor het maken van illustraties.

Haar missie: Het plastic wat al geproduceerd is en wat nog eindeloos lang zal blijven bestaan een prachtig en onweerstaanbaar tweede leven te geven om het zo te behoeden in de oceaan te verdwijnen. Het afval raapt ze zelf van de straat of krijgt ze van mensen die haar missie ondersteunen. Haar werk bleef niet onopgemerkt. Ze stond in vele bladen en werd een half jaar lang gevolgd door het TV programma ‘Ik begin’. Met haar concept won ze de Ernst&Young Duurzame Ondernemers Prijs en haar DopKnopen wonnen de Duurzame Design Battle van het platform Voor De Wereld Van Morgen van de ASN bank. 

Workshop

Aansluitend op deze expositie in de vitrines van gebouw Spiegel wordt er in de Vrijhof op dinsdag 23 april en dinsdag 30 april een workshop gegeven door Elze van den Akker van Pou-Belle Design, georganiseerd door Vrijhof Cultuur.