Zie Agenda

Talent On The Move 2019 Holland Dance Festival / Codarts Rotterdam

Nu al genieten van de topdansers van morgen!

Aanstormende danstalenten, vol explosiviteit en energie. Dat biedt de voorstelling Talent On The Move van Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam, de hotspot voor eigentijdse dans. Talent On The Move vormt een kennismaking met het veelzijdige palet van de eigentijdse dans: met bestaand repertoire van internationale topchoreografen en werk dat door opkomende choreografen speciaal voor de dansers is gecreëerd. De voorstelling wordt uitgevoerd door de jonge talenten van Codarts Rotterdam en is een aanstekelijke show op hoog niveau, waarin de passie en energie van het podium spatten. Ieder jaar weer, ieder jaar anders. 

De jaarlijkse tournee van Talent On The Move is een gezamenlijk initiatief van het Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam. Holland Dance Festival vindt haar thuisbasis in dansstad Den Haag en programmeert gedurende het jaar vooraanstaande nationale en internationale dansproducties en eigen voorstellingen, met als tweejaarlijks hoogtepunt het Holland Dance Festival. Talentontwikkeling staat bij Holland Dance Festival hoog in het vaandel. Codarts Rotterdam heeft zich ontwikkeld tot één van de meest vooraanstaande opleidingsinstituten voor eigentijdse dans in Europa. Hierdoor kunnen de dansers in spe profiteren van Codarts’ uitstekende connecties met het internationale werkveld. Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam bieden het jonge danstalent met de tournee van Talent On The Move graag een landelijk podium.

Talent On The Move als hoogtepunt van het jaar

Talent On The Move ging op 29 januari 2019 in première in Theater de Veste in Delft. De tournee werd ook in 2017 en 2018 al op feestelijke wijze geopend in de Prinsenstad. Jasper Weck, programmeur Theater de Veste: “Talent on the Move brengt niet alleen ‘young dance professionals’ in beweging, maar ook het theaterpubliek! Getoond wordt een aansprekend aanbod, met choreografieën van de hand van belangwekkende dansmakers. Het is dan ook met plezier dat wij nu en in de afgelopen jaren de premières van dit dansfeest hebben mogen presenteren!” Talent On The Move wordt ook elk jaar trouw geboekt door Het Klooster Theater in Woerden. Leontien Wiering, directeur van het theater, zegt hierover: “Wij presenteren ieder jaar met heel veel plezier de voorstelling Talent On The Move in ons theater. De laatste jaren steeds voor volle zalen. De energie van de jonge dansers is aanstekelijk. Zij geven zich volledig in de uiteenlopende choreografieën. Daardoor geniet je van de virtuositeit maar leer je ook kijken naar verschillende soorten hedendaagse dans. Ik heb al meerdere keren van bezoekers gehoord dat Talent On The Move voor hen het hoogtepunt van het jaar is.” 

Waardevolle toneelervaring voor deelnemende jonge dansers

De voorstelling levert de derdejaars dansvakstudenten van Codarts Rotterdam veel waardevolle toneelervaring: de tournee langs theaters door heel Nederland biedt hen de mogelijkheid podiumervaring op te doen en leert hen te ervaren hoe het is om in een professioneel dansgezelschap te dansen. Een dergelijke tournee vergt veel voorbereidingstijd: de studenten repeteren al maanden aan de collage aan stukken die op het programma staan. Maar na een periode van veel repeteren, genieten de danstalenten enorm van het daadwerkelijke optreden. Luca Cappai (21) uit Sardinië: “Het is heel magisch om met elkaar op een podium te dansen, om elkaar op het podium te zien. We dansen voor onszelf en dansen voor ons publiek. We delen waar we van houden in een magische ruimte, een magische energiebubbel.” 

Gerenommeerde en opkomende choreografen

Het afwisselende programma van bestaand repertoire en nieuwe creaties is een ware bruggenbouwer naar publiek in het hele land. Het programma van Talent On The Move bestaat uit bestaand repertoire van internationale topchoreografen en nieuw werk dat door opkomende choreografen speciaal voor de dansers is gecreëerd. Deze editie staat voor het eerst werk Hofesh Shechter op het repertoire: een van de meest geprezen choreografen van dit moment binnen de internationale hedendaagse dans. Daarnaast presenteert Talent On The Move voor de vierde keer met grote trots het werk van Stephen Shropshire. Shropshire’s werk werd in oktober 2018 tijdens de Nederlandse Dansdagen nog bekroond met een Zwaan voor de 'meest indrukwekkende dansproductie 2018' voor We Are Nowhere Else But Here. De voorstelling was volgens de jury ‘een gelaagde voorstelling van iconische schoonheid’. Naast Hofesh Shechter en Stephen Shropshire is deze tournee ook werk te zien van Šimon Kubáň, Ed Wubbe, Ihsan Rustem en Marco Goecke.

Quotes

Talent On The Move toont gevarieerde choreografieën, uitgevoerd door dansstudenten van wie de energie van het podium spat. Het programma vormt een aangename kennismaking met het veelzijdige palet waar moderne en hedendaagse dans uit bestaat, en natuurlijk met de dansers van de toekomst.” – Theaterkrant

Codarts laat heel wat talent tot bloei komen. Sommige dansers zouden nu al niet misstaan bij vooraanstaande dansgezelschappen.” - Theatermaker

In een indrukwekkende uitvoering weten de Jonge dansers het publiek te ontroeren.” – Noord Hollands Dagblad

EET JE MEE?

Voor wie er een compleet avondje uit van wil maken is er nu de Vrijhof Dinner Deal!
Lees meer/bestel.

INSPIRATIEAVOND

Zowel Arabesque als Chassé koos Talent On The Move als inspiratieavond; alle leden mogen gratis naar deze voorstelling.

Deze voorstelling is ook te zien:

vrijdag 8 februari 2019 | De Reggehof, Goor | Klik hier

Prijzen

Studenten€ 5,-
Medewerkers Universiteit Twente€ 7,50,-
Anderen€ 12,50,-
Talent On The Move 2019 Holland Dance Festival / Codarts Rotterdam
Bestellen