Zie Agenda

Flamenco Tiempos Nuevos

Bekende melodieën uit de klassieke muziek en de jazz teruggebracht naar flamenco door de meest talentvolle/beste flamenco artiesten uit Nederland: María Marín (flamenco zang, klassiek gitaar en tekst), Edsart Udo de Haes (flamencogitaar en composities), Ruven Ruppik (drums, percussie, improvisatie) en Irene Alvarez (dans).

Het trio speelt werken van grote componisten die zich door flamenco lieten inspireren. Bekende klassieke werken worden op natuurlijke wijze teruggebracht naar het flamenco-idioom. Een retourticket van de klassieke muziek en de jazz naar flamenco, en van het verleden naar drie jonge muzikanten op het podium. Veel muzikale stijlen pasten er binnen flamenco. Maar flamenco paste ook altijd al in andere, universele muziekstijlen als klassieke muziek en jazz: Debussy tot Miles Davis probeerden flamenco in hun muziek te vangen en droegen daarmee bij aan de mondialisering van Flamenco. Ze verwerken bekende melodieën uit grote werken van ‘de Falla’ en ‘Rodrigo’, in de composities van Edsart Udo de Haes met teksten van Maria Marín. Tiempos Nuevos zal zich op 24 september a.s. versterken met flamencodanseres Irene Alvarez.

María Marín (Utrera, Sevilla) is naast veelgevraagd flamenco-zangeres en meester op de klassieke gitaar (master koninklijk conservatorium den Haag).

Edsart Udo de Haes wordt in Spanje omschreven als een buitenlander die met zijn gevoelige en filosofische spel het stokje van de Spanjaarden kan overnemen (Chalaúra).

Ruven Ruppik is een virtuoze percussionist die de instrumenten en ritmes van Spanje als geen ander beheerst.

De pers over Tiempos Nuevos:

Elsevier: “Prachtig gevoelig spel… de Haes is virtuoos gitarist” 

Telegraaf: “Nederlandse gitarist steelt show in de flamencowereld” 

Jondoweb (Spanje): “Nummers die ons nog lang zullen bijblijven… Onvergetelijke momenten” 

Chalaúra: “Een ‘flamencura’ (flamenco gevoel) die vandaag de dag schaars is” 

Popmagazine Geaven: “Grote emotionele kracht in zowel de stukken als in het gitaarspel”

Prijzen

Studenten€ 5,-
Medewerkers Universiteit Twente€ 7,50,-
Anderen€ 12,50,-
Flamenco Tiempos Nuevos
Bestellen