UTVrijhof CultuurAgendaCafé Theater Festival Double Bill

Café Theater Festival Double Bill Linde Baaijens & Youri and Marie

UPDATE!

Helaas komt het optreden van Linde Baaijens te vervallen, dus is vanavond slechts één korte voorstelling te zien: Mourning Mourning, een prachtig duet door Youri & Marie. Absoluut de moeite waard! 

Als troost voor degenen onder jullie die uitkeken naar het Café Theatre Festival Double Bill: betalende bezoekers ontvangen een gratis kaartje voor Hotel Rock Bottom, een dansvoorstelling door MAN || CO. MAN || CO was de winnaar van het Café Theatre Festival 2017.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -   

Deze prachtige Double Bill met de twee winnaars van het Café Theaterfestival 2018 begint met de persoonlijke, poëtische muziektheaterproductie Daddy Issues van de publieksprijswinnaar Linde Baaijens. Na een korte pauze brengen jurywinnaars Youri en Marie de dansvoorstelling Mourning Mourning.

Daddy Issues

Een oude jas wacht. Een dochter wacht. Op haar vader. De deur gaat open en dicht. Soms komt er een herinnering binnen. 

Hij was er niet toen ze de wiskunde niet snapte. Hij was er niet toen ze lampen moest verhangen in haar nieuwe huis. Ze schelen steeds minder jaar en op een dag is ze ouder. Dan kan ze hem de wereld laten zien van boven de vijftig jaar. 

Hoe praat je met de stilte? En hoe lang is het gezond om iemand vast te houden?

Daddy Issues is een persoonlijk portret van Linde Baaijens over het verlies van haar vader. De muziektheatervoorstelling gaat over loslaten, vasthouden, afscheid nemen en herinneren. Samen met de muzikanten worden op transparante en lichtvoetige wijze zware thema's aangeraakt. Een voorstelling van mens tot mens en van hart tot hart.

Concept, tekst, spel, muziek: Linde Baaijens
Muziek, spel: Cyrelle Failé, Dorien Polderman
Eindregie: Jelle Zijlstra

Mouring Mourning

Stilaan ontglipt het hem. Hij geeft niet mee, hij geeft niet op, hij houdt vast.

Hoe gaan we om met een einde? Dat is de vraag die in Morning, Mourning wordt gesteld, terwijl een levenloos lichaam door de ruimte wordt gesleept, bij wijze van een eindeloze reis of een hopeloze poging. 

Marie Khatib-Shahidi and Youri Peters geven sinds 2015. Hun eerste choreografische ontmoeting was bij El Colectivo een collectief in Parijs. Morning, Mourning is hun eerste stuk dat zij samen uitvoeren. Samen en apart dansten zij eerder voor onder meer Jasper Van Luijk, Companhia Instavel, Sharon Fridman, Arkétip, De Dansers, Karine Saporta en Staattstheater Kassel in verschillende Europese landen. 

Prijzen

Studenten€ 5,-
Medewerkers Universiteit Twente€ 7,50,-
Anderen€ 12,50,-
Café Theater Festival Double Bill Linde Baaijens & Youri and Marie
Bestellen