Melden persoonlijke omstandigheden

melden en delen van persoonlijke omstandigheden tijdens het studeren

De meeste studenten met persoonlijke omstandigheden (bijv. handicap, gezondheidstoestand) staan voor de keuze of ze hun omstandigheden zouden moeten melden en delen. 

  • Wat houdt melden van persoonlijke omstandigheden in

    Of je nu een aankomend student bent of een huidige student, je kunt vertrouwelijk in gesprek gaan met een studentendecaan van Student Affairs Coaching & Counselling of de studieadviseur van je opleiding. Je kunt het gesprek aanvragen voordat je je inschrijft.

    Ongeacht welke opleiding of vak je volgt, kan dit gesprek het volgende omvatten:

    • Welke ondersteunende diensten beschikbaar zijn en welke documentatie je mogelijk moet verstrekken;
    • Of je al dan niet waarschijnlijk redelijke aanpassingen of ondersteuning nodig zult hebben en welke afspraken daarover zijn te maken;
    • Of je al dan niet moet laten weten om aanpassingen te laten treffen door verwijzing naar andere diensten die je studie zullen ondersteunen, zoals hulpmiddelen, mentoring, workshops / cursussen / training, enz.
  • Voordelen en nadelen van melden van persoonlijke omstandigheden

    Onthoud dat de beslissing om persoonlijke omstandigheden te melden en te delen altijd privé is; het is jouw beslissing om te melden. Niettemin zijn er zeker situaties waarin melden en delen van informatie de beste optie is. Het melden en delen kan beter zijn dan verkeerd begrepen worden.

    • Voordelen: het kan mogelijkheden voor je openen om de ondersteuning en redelijke aanpassingen te ontvangen die nodig zijn om goed te kunnen presteren/functioneren.
    • Nadelen: er bestaat de mogelijkheid dat je te maken krijgt met lagere verwachtingen en andere vooroordelen.
  • Je privacy

    Privacywetten beschermen informatie over iemands handicap, (mentale) gezondheidstoestand of andere persoonlijke omstandigheden. De informatie die je deelt, kan niet zonder jouw toestemming met anderen binnen de instelling worden gedeeld, behalve in extreme omstandigheden. Aanpassingen en ondersteuning worden geregeld zonder details over jouw omstandigheden / gezondheidstoestand.
    De informatie die je deelt, wordt geregistreerd in het informatiesysteem van de UT en wordt vertrouwelijk behandeld.

Gebruik het formulier dat op jouw van toepassing is.

Ik ben:

  • Aankomend student

    Verwacht je door je persoonlijke omstandigheden knelpunten tijdens je studie dan adviseren we je om alvast je omstandigheden te melden. Het bespreekbaar maken van je persoonlijke omstandigheden stelt ons in staat, binnen onze mogelijkheden, passende ondersteuning te bieden waarbij we rekening houden met jouw specifieke wensen. Een kennismakingsgesprek voorafgaand aan je studie aan de UT behoort tot de mogelijkheden.

    Meld jouw persoonlijke omstandigheden
    Meldingsformulier
  • UT-student

    Informeer je studieadviseur

    Als het studeren of het volgen van onderwijs lastig is wegens persoonlijke omstandigheden dan is het belangrijk dit te melden bij de studieadviseur van je opleiding. De studieadviseur geeft je advies en ondersteuning bij de aanvraag van (toets)voorzieningen, extra begeleiding en denkt, indien nodig en wenselijk, met je mee bij een aanpassing in het studieprogramma.

    Aanvraag ondersteunende regeling

    De melding van persoonlijke omstandigheden is geen aanvraag van een ondersteunende regeling FOBOS of toetsingsverzoek BSA.

    Gebruik daarvoor: 

    • het specifieke BSA formulier - toetsingsverzoek van persoonlijke omstandigheden (van toepassing op eerste jaars Bachelor studenten)
    • het speciefieke FOBOS formulier - financiële ondersteuning bijzondere omstandigheden studenten
    Meld jouw persoonlijke omstandigheden
    Meldingsformulier