UTFaculteitenBMSAgendaSmart Bridge Datathon

Smart Bridge Datathon Houd je agenda vrij op 13 mei, en ontdek wat de Smart Bridge van de Wallen voor jou in petto heeft!

BRIDE organiseert een hackathon/creathon waarbij we de data, die verzameld is door de MX3D 3D-geprinte brug, gaan gebruiken. Hoe dit gebeurt, is compleet aan jou!  

Wat je van de Datathon kan verwachten is een leuke dag, met gratis eten, waar je veel kan leren over de brug en haar data, netwerken, en prijzen winnen! Alle deelnemers krijgen toegang tot echte data, verzameld door sensoren van een echte brug, en je bent helemaal vrij om je creativiteit er op los te laten door te ontwerpen, bedenken, en oplossingen te creëeren of coderen. 

Er zijn twee categorieën waarbij prijzen vallen, namelijk “hack”, voor degenen die willen laten zien wat ze kunnen coderen met de data, en “creëer”, voor de mensen die hun creatieve ideeën voor de data willen delen zonder per se de data te coderen. De leden van de winnende teams zullen prijzen winnen ter waarde van €40 per persoon. Voor de tweede plek in beide categorieën zullen de teamleden prijzen winner ter waarde van €20 per persoon! 

Wij denken dat je een kans zou moeten krijgen om die openbaar verzamelde data verder te gebruiken en daarom bieden wij deze toegang graag. Daarbij wil BRIDE ook graag onderzoeken wat er vervolgens gebeurt wanneer we toegang geven tot deze data. Houd er dus rekening mee dat er onderzoek plaats vindt tijdens de Datathon.