MESA+ University of Twente
Research Business & Innovation About MESA+ Education

Scientific News in the media

MESA+ in the Media                    


Ouzo verdampt als wervelende dans

de Volkskrant • 15 juli 2016

Het klinkt als onderzoekers die de zomer in de bol hebben: een studie naar het verdampen van een druppel ouzo, de Griekse anijsdrank. Maar het is wel degelijk serieus werk, zegt vloeistoffysicus Detlef Lohse van de Universiteit Twente - ook bekend van knallende garnalen, stuiterende modderdruppels en opdrogende koffiekringen. In dit geval kunnen de principes van ouzo lessen bieden voor nieuwe extractietechnieken,...

Lees verder                          


Lichtdeeltjes in de flipperkast

NRC Handelsblad • 16 juli 2016

Anderhalf jaar, zo lang heeft promovendus Tom Wolterink gebouwd aan zijn opstelling, een drukke wirwar van lasers, spiegeltjes, lenzen en andere optische apparatuur op een tafel in een donker deel van een laboratorium aan de Universiteit Twente in...

Lees verder