MESA+ Universiteit Twente
Wetenschappers & GebruikersVoor wetenschappelijke bezoekers Industrie & EconomieMogelijkheden voor samenwerking Publiek & MediaAlles draait om nano Studenten & EducatieMeer over Nanotechnologie

Over ons

MESA+

Over ons

MESA + is een van 's werelds grootste nanotechnologie onderzoeksinstituten; en het is het grootste onderzoeksinstituut op dit gebied in Nederland. Een totaal van 525 onderzoekers werken samen aan cutting-edge onderzoek op het hoogste niveau.

MESA + beschikt over een state-of-the-art NanoLab met een vloeroppervlak van 1250 vierkante meter. De gebruikers van het NanoLab hebben de beschikking over een breed scala aan apparatuur en technologie om een bijna onbeperkt aantal toepassingen te ontwikkelen. Dit maakt het MESA+ NanoLab vrij uniek. MESA + heeft een jaaromzet in de regio van € 50 miljoen.

MESA + zoekt actief de samenwerking met het bedrijfsleven en stimuleert ondernemerschap onder haar medewerkers. Dit heeft geleid tot maar liefst 50 high tech spin-off bedrijven. Door samenwerking en focus op interdisciplinair onderzoek, de uitstekende infrastructuur en ondernemerschap, is MESA+ een van ’s werelds topinstituten op het gebied van nano- en microtechnologie.