MESA+ Universiteit Twente
Wetenschappers & GebruikersVoor wetenschappelijke bezoekers Industrie & EconomieMogelijkheden voor samenwerking Publiek & MediaAlles draait om nano Studenten & EducatieMeer over Nanotechnologie

Agenda

28 okt 2016 Promotie Sijia Xie Sijia Xie is PhD studente in de onderzoeksgroep Mesoscale Chemical Systems, onder leiding van Han Gardeniers. Haar promotie is op 28 oktober om 12:45.
Meer informatie over: MESA+ PhD studenten; Promoties, tijden en locaties
28 okt 2016 Promotie Kartikeya Mishra Kartikeya Mishra is PhD student in de onderzoeksgroep Photocatalytic Synthesis, onder leiding van Guido Mul. Zijn promotie is op 28 maart om 16:45.
Meer informatie over: MESA+ PhD studenten; Promoties, tijden en locaties
4 nov 2016 Promotie Sander Haase Sander Haase is PhD student in de onderzoeksgroep Soft matter, Fluidics and Interfaces, onder leiding van Rob Lammertink. Zijn promotie is op 4 november om 14:45.
Meer informatie over: MESA+ PhD studenten; Promoties, tijden en locaties
11 nov 2016 Promotie Edo Frederix Edo Frederix is PhD student in de onderzoeksgroep Multiscale Modeling and Simulation, onder leiding van Bernard Geurts.  23 nov 2016 Promotie Jin Cui Jin Cui is PhD student in de onderzoeksgroep NanoIonics, onder leiding van Serge Lemay. Zijn promotie is op 23 november om 12:45.
Meer informatie over: MESA+ PhD studenten; Promoties, tijden en locaties
29 mrt 2017 Masterclass Nanotechnologie (2/3 vwo) Lijkt het jou leuk om de allernieuwste ontwikkelingen in de nanotechnologie van dichtbij mee te maken? Als jij een keer echt wat unieks wilt zien en wilt weten waar de wetenschap op dit moment echt mee bezig is, dan is deze Masterclass wat voor jou. Nanotechnologie past materialen aan die duizend keer kleiner zijn dan de dikte van een haar. Je kent het misschien al van computerchips, maar ook op bijvoorbeeld zonnepanelen, coatings en laagjes op een transplantatieorganen wordt nanotechnologie toegepast. In drie middagen maak jij je eigen nanomateriaal op een goudplaatje, neem je een kijkje in een nanolab en zie je hoe oppervlaktes van één atoomlaag dik worden gemeten. Je zal met gevaarlijke stoffen werken, maar de veiligheid staat altijd op de eerste plaats. Als jij je wilt bevinden op de rand van waar de wetenschap nu is, dan is deze Masterclass wat voor jou.

De bijeenkomsten vinden plaats op onderstaande momenten: