UTFacultiesTNWResearchDept BISM3INewsVrouwenlichaam voor veel artsen onbekend terrein, zeggen Twentse onderzoekers: ‘Dit kan zo niet langer’

Vrouwenlichaam voor veel artsen onbekend terrein, zeggen Twentse onderzoekers: ‘Dit kan zo niet langer’

Binnen de gezondheidszorg is de man nog steeds het uitgangspunt. Vrouwen missen hierdoor de juiste zorg. Behandelingen en medicijnen passen niet goed bij de vrouwelijke helft van de wereldbevolking. Dit leidt tot latere diagnoses, meer bijwerkingen en meer complicaties. Dat kan zo niet langer, zegt hoogleraar Sabine Siesling van de Universiteit Twente (UT).

Op Internationale Vrouwendag stelt de Enschedese hoogleraar met haar collega-onderzoekers deze achterstand in de medische wereld aan de kaak. Volgens de hoogleraar wordt er te weinig onderzoek gedaan naar vernieuwingen in gezondheidszorg voor vrouwen.

Als ze kijkt naar de Verenigde Staten gaan er miljarden naar medisch onderzoek, een fractie is bestemd voor vrouwelijke gezondheid. In Nederland heerst hetzelfde beeld. De gevolgen zijn groot, blijkt uit het het verhaal van Siesling, hoogleraar aan de UT en onderzoeker bij het Integraal Kankercentrum Nederland.

Vrouwenlichaam voor veel artsen onbekend terrein, zeggen Twentse onderzoekers: ‘Dit kan zo niet langer’ | Enschede | AD.nl