Een praktische stagehandleiding voor studenten & docenten


Vanaf 11 juni is de stagefolder voor het hoger onderwijs beschikbaar. In de folder staan praktische tips (en verwijzingen naar informatieadressen) voor studenten en docenten. Handig om als stagebegeleider zelf achter de hand te hebben en te kunnen uitdelen aan je studenten.

Vanaf september zal de folder op centrale plekken binnen universiteiten en hbo-instellingen te vinden zijn, maar voor wie de tips al eerder wil bekijken, is er nu al een digitale versie beschikbaar.


Een gezamenlijk initiatief

De stagefolder is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging van Universiteiten (VSNU), de HBO-raad, het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en het ministerie van OCW. De folder is tot stand gekomen naar aanleiding van door de studentenorganisatie ISO gesignaleerde problemen rond de begeleiding van studenten tijdens stages en afspraken van de HBO-raad over stages met werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland. De folder wordt als stap op weg gezien naar het verhogen van het rendement van stages.


Wat treft u zoals aan in de folder?

uEen top 5 van stagetips voor studenten en docenten, met o.a. deze tip voor stagebegeleiders: Houd een vinger aan de pols. Geen nieuws is lang niet altijd goed nieuws.

uVeel tips voor studenten om een goed stageadres te vinden.

uInformatie of verwijzingen naar links over veiligheidsaspecten, verzekeringen, bijverdienen, een vergoeding voor het tijdelijk niet gebruiken van de OV-jaarkaart e.a..

uEen checklist voor het opstellen van een stageovereenkomst.


Waar te vinden?

De stagefolder is te downloaden via de website van de VSNU (http://www.vsnu.nl) of klik op navolgende link: Stage: regel het goed! Tips voor alle stagesoorten. (VSNU, LSVb, ISO, HBO-raad, juni 2007).