MESA+ University of Twente
Scientists & usersFor the scientific audience Industry & EconomyOpportunities for collaboration Public & MediaIt's all about nano Students & educationLearn about nanotechnology

MESA+ News

18 Jul 2014 - Arsenaal aan lab-technieken groeit Het klonteren van het eiwit α-synucleïne, speelt een hoofdrol bij het ontstaan van de ziekte van Parkinson. In 2009 kreeg prof. dr. Mireille Claessens van de Nanobiophysics Groep een Vidi-subsidie. Daarmee startte zij haar eigen onderzoekslijn om de fysische eigenschappen hiervan te onderzoeken.  2 Jul 2014 - 17 miljoen voor project QuEEn van NanoLabNL NanoLabNL ontvangt 17 miljoen financiering voor het programma Quantum Electrical Engineering (QuEEn), waarin de Universiteit Twente samenwerkt met de TU’s in Delft en Eindhoven, de RUG en TNO. Ongeveer een derde van het bedrag gaat naar faciliteiten en onderzoek in Twente. De UT is lead partner, met Miriam Luizink als voorzitter. 1 Jul 2014 - Absorption straightens the drunken stagger of light In a study partly funded by the FOM Foundation, physicists from the MESA+ research group COPS (University of Twente) and Yale University have discovered that light travelling through an opaque material follows a straighter path, if the material partially absorbs the light. This insight could be used to improve medical imaging within biological tissue. The researchers published their study on 1 July 2014 in the printed version of Physical Review B. 25 Jun 2014 - 400k for Wilfred van der Wiel research Professor Wilfred van der Wiel of the MESA+ research institute has been awarded 'Projectruimte' funding to the amount of 400,000 euros by the Foundation for Fundamental Research on Matter (FOM) to conduct his new research project. The 'Projectruimte' funds small-scale projects in fundamental research that have an innovative character and a demonstrable scientific, industrial or societal urgency.  4 Jun 2014 - Janneke Hoedemaekers new Business Director MESA+ From 1 August 2014, Janneke Hoedemaekers will be the new Business Director of the MESA+ Research Institute for Nanotechnology of Twente University. She will succeed Miriam Luizink. 2 Jun 2014 - Vierde ronde NanoLabNL-vouchers open In deze vierde voucherronde biedt NanoLabNL wederom 10 vouchers aan ter waarde van €7.500,- per stuk. De vouchers zijn bedoeld voor industriële partijen, bijvoorbeeld startende en jonge bedrijven die bezig zijn een bedrijf te bouwen rond onderzoeksresultaten. Bedrijven kunnen tot 1 oktober 2014 een aanvraag voor een voucher indienen. 2 Jun 2014 - Bob Pinedo ontvangt internationale award voor baanbrekend kankeronderzoek Bob Pinedo, deeltijdhoogleraar aan de Universiteit Twente en emeritus hoogleraar van VUmc, heeft de  David A. Karnofsky Memorial Award 2014 gewonnen. Hiermee eert de American Society of Clinical Oncology (ASCO) Pinedo voor zijn grensverleggende onderzoekswerk aan kanker. Pinedo is pas de derde niet-Amerikaan die de award krijgt in veertig jaar. 2 Jun 2014 - Prototype of new transistor for lower power consumption Researchers from the University of Twente MESA+ research institute, together with the company SolMateS, have developed a new type of transistor to reduce the power consumption of microchips.