Zie Nieuws

David Fernandez Rivas finalist 'Prins Friso Ingenieursprijs 2021'

UT-onderzoeker dr.ir. David Fernandez Rivas is een van de drie finalisten van de ‘Prins Friso Ingenieursprijs 2021’, als UT-onderzoeker én oprichter van de ondernemingen InkBeams en BuBclean. De winnaar wordt bekendgemaakt op ‘De Dag van de Ingenieur’, op 17 maart en het publiek kan vanaf 17 februari meestemmen.

David Fernandez Rivas heeft een manier ontwikkeld om ‘needle-free’ te injecteren. Het idee is om, in plaats van een naald, de snelheid van een vloeistofjet te gebruiken om ofwel medicijnen ofwel inkt (bij een tatoeage) toe te dienen. David heeft zijn ideeën intussen ook vertaald naar twee spinoff ondernemingen. Dit was voor de ingenieursvereniging KIVI reden genoeg om hem te nomineren voor de Prins Friso Ingenieursprijs. De andere twee genomineerden komen van Saxion Hogescholen en onderneming Witteveen en Bos.

De prijs is genoemd naar Prins Friso, zelf ingenieur lucht- en ruimtevaarttechniek, die in 2013 om het leven kwam bij een noodlottig ski-ongeval. De prijs wordt dit jaar, in een online setting op 17 maart, uitgereikt. Het publiek kan vanaf 17 februari stemmen, onder meer via de social media kanalen van de Universiteit Twente.

Lees ook het persbericht van ingenieursvereniging KIVI.

ir. W.R. van der Veen (Wiebe)
Persvoorlichter (aanwezig ma-vr)
+31 53 489 4244 | +31 6 12185692
 w.r.vanderveen@utwente.nl
Gebouw: Spiegel Tuin