Zie Nieuws

Rebecca Saive Global Innovator onder 35

Dr. Rebecca Saive, assistent-professor voor de onderzoeksgroep Inorganic Materials Science, is opgenomen in de lijst vam Global Innovators onder 35 jaar. Met de prijs eert MIT Technology Review 'uitmuntende jonge innovatoren wiens werk uitstekend technisch werk belooft de komende decennia vorm te geven'. Ze kreeg deze prijs in de categorie ‘Inventors’.

Saive werd genomineerd voor haar werk aan de contacten van zonnecellen en het winnen van de regionale lijst van vorig jaar. MIT zegt over Saive: 'Ze heeft een manier gevonden om zonnepanelen goedkoper en efficiënter te maken.’ Conventionele contacten reflecteren het licht weg van het zonnepaneel, terwijl de contacten van Saive - door hun driehoekige vorm - het licht weerkaatsen in de richting van het absorberende deel van de zonnecel. Hierdoor zijn haar zonnecellen 5% efficiënter dan de traditionele variant.

GLOBAL INNOVATOR ONDER 35 JAAR

De Global Innovator onder 35 jaar is een jaarlijkse prijs die door het tijdschrift MIT Technology Review als lijst wordt gepubliceerd. Zij presenteren hun lijst al 20 jaar en vele beroemde Innovators gingen Rebecca voor, waaronder Facebook mede-oprichter Mark Zuckerberg. De volledige lijst en samenvattingen van Rebecca's werk zijn te vinden op de website van Technology Review. Een interview met Rebecca is te vinden op de website van U-Today.