Education

Stageopdracht met vergoeding

Binnen de Biomedische MR groep van de afdeling Radiologie van het Radboudumc is een stageopdracht met vergoeding beschikbaar voor een student met Matlab vaardigheden en basale kennis van MRI

Korte omschrijving van de stage-opdracht:
Deze opdracht betreft een MR imaging studie bij patiënten met spierdystrofie. In deze patiënten wordt het spierweefsel vervangen door vetweefsel wat leidt tot spierkrachtverlies en uiteindelijk zelfs rolstoelafhankelijkheid. De beste manier om de vervetting van de spieren vast te stellen is met MR imaging waarbij een speciale methode wordt gebruikt (kwantitatieve T2 MRI). Op dit moment zijn we bezig met het onderzoeken van het effect van een behandeling op de vervetting en ontsteking van spieren bij patiënten met spierdystrofie. Hierbij is het belangrijk dat we het effect van de behandeling op een non-invasieve wijze kunnen evalueren. Dit voeren we uit met de genoemde kwantitatieve T2 MRI methode. Op basis van “Multi Slice Multi Echo (MSME)” MRI beelden kan de T2 relaxatietijd berekent worden met het zogenoemde Extended Phase Graph (EPG) model. Dit model hebben we op dit moment geïmplementeerd, maar nog niet gevalideerd. Het doel van deze opdracht is dan ook de validatie van het EPG model.

De werkzaamheden betreffen

Vereisten:

Het betreft full-time stage van ± 3 maanden, waarvan 1 dag (8 uur) per week betaald. De lengte van de stage kan besproken worden met de begeleiders.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Linda Heskamp (linda.heskamp@radboudumc.nl, 024-3619979).
http://radboudimaging.nl/index.php/Person?name=Linda_Heskamp