Studeren aan de UT

Hey!
Wat ga jij studeren?

Vind de studie die bij jou past aan de Universiteit Twente!

Technische Geneeskunde, Creative Technology, Psychology, Werktuigbouwkunde, Technical Computer Science, International Business Administration; bij de Universiteit Twente heb je de keuze uit 20 bacheloropleidingen en 35 masteropleidingenVind de studie die het best bij jou past!

Studeren in Enschede

Je vindt de campus van de Universiteit Twente in Enschede, een echte studentenstad met meer dan 30.000 studenten en 144 verschillende studentenverenigingen. Je voelt je snel thuis in deze grote stad die toch compact, persoonlijk en gemoedelijk aanvoelt. En nog een groot voordeel: de huurprijzen van studentenkamers in Enschede liggen een stuk lager dan in andere studentensteden!

Met de altijd gezellige Oude Markt als middelpunt van het uitgaansleven, en de vele festivals en evenementen die hier worden georganiseerd, zoals Freshtival, Green Vibrations en de finish en het eindfeest van de Batavierenrace ('s werelds grootste studentenestafette) is er altijd iets te doen. In Enschede wordt jouw studententijd onvergetelijk

Over de Universiteit Twente

20
bacheloropleidingen
35
masteropleidingen
11.997
studenten
144
studie- en studentenverenigingen
430
cafés en restaurants in Enschede
Sport

Op de campus van de UT kun je vrijwel elke denkbare sport beoefenen. Je vindt er een fitnessruimte, een atletiekbaan, tennisbanen, multisportvelden, een klimwand, een binnen- en buitenzwembad, en ga zo maar door. En er zijn maar liefst 46 sportverenigingen waar je lid van kunt worden! 

Een greep uit de sporten die worden aangeboden:

  • Roeien
  • Tennis
  • Basketbal
  • Handbal
  • Boogschieten
  • Boulderen
  • IJshockey
  • Zeilen
  • Zwerkbal 

Klaar voor het studentenleven op onze campus?

De UT-campus is de enige all-in campus van Nederland, waar je kunt wonen, studeren, sporten en jezelf vermaken. Zie jij jezelf al lid worden van één van de vele studie- of studentenverenigingen? Of picknicken met je vrienden in het gras op onze groene campus? Of sluit jij je aan bij een van onze studententeams, zoals het Solar Team Twente om mee te doen aan 's werelds grootste zonneauto-race?

Hoe je je studentenleven ook voor je ziet: op de campus van de Universiteit Twente haal jij het maximale uit je studententijd! 

Wat wordt jouw verhaal?


HULP NODIG BIJ JOUW STUDIEKEUZE?

Zit jij middenin je studiekeuzeproces en kun je wel wat hulp gebruiken? Wil je bijvoorbeeld meer weten over een bepaalde studie, of wil je zelf ervaren hoe het is om aan de Universiteit Twente te studeren? Van open dagen tot meeloopdagen tot een online videogesprek met een student: er zijn genoeg manieren om de UT beter te leren kennen!

Ga naar de studiekeuzekalender.