IGS Universiteit Twente

IGS - Thema Veiligheid

Welkom bij Kenniscentrum Risicomanagement en Veiligheid

Het Kenniscentrum Risicomanagement en Veiligheid bundelt de onderwijs- en onderzoekexpertise op de gebieden van veiligheid en risicomanagement op de UT. Het biedt een loket voor vragen, verzoeken, kennisuitwisseling en opdrachten uit alle maatschappelijke sectoren. Het initieert onderzoek op het terrein van risicomanagement en veiligheid, en geeft bekendheid aan de uitkomsten hiervan. Daarnaast biedt het mogelijkheden om opleidingen en trainingen te verzorgen.

Evenementen & nieuws

HSD Newsletter The Hague Security Delta (HSD) is the leading security cluster in Europe. In this Dutch cluster –with important regional hubs in The Hague, Twente, and Brabant– businesses, governments, and knowledge institutions work together on innovations and knowledge in the field of cyber security, national and urban security, protection of critical infrastructure, and forensics. They share a common goal: more business activity, more jobs and a secure world. Call 2017 Politie en Wetenschap De Call is van oudsher een de belangrijkste programmeringslijnen voor het onderzoeksprogramma van P&W. De Call wordt jaarlijks in maart gepubliceerd en bevat onderzoeksthema's die een belangrijke plaats hebben in het onderzoeksprogramma voor komende jaren. Daarnaast kent de Call een vrij thema. 24 april 2017: Bekendmaking Europees Defensie onderzoek Op 12 april heeft de Europese Commissie het besluit gepubliceerd voor de “Preparatory Action on Defence Research”. Dit programma loopt van 2017 tot en met 2019. De Europese lidstaten zijn in onderhandeling om dit vanaf 2021 op te laten volgen met een volwaardig onderzoeksprogramma voor defensie.

Met de publicatie van dit besluit is het document beschikbaar gekomen, waarin staat beschreven welke onderzoeksonderwerpen de Europese Commissie in 2017 wil financieren. Er zijn drie onderwerpen gedefinieerd.
12 september 2016: Drones Matchmaking bijeenkomst Bent u op zoek naar of heeft u kennis, kunde of financiën op het gebied van drones? De kennisinstellingen binnen Twente Safety & Security - Saxion, Universiteit Twente en ROC van Twente - organiseren op maandag 12 september een bijeenkomst voor bedrijven, experts en investeerders. Het doel van de bijeenkomst is het matchen van kennis, kunde en financiën bij de verschillende partijen. 14 september 2016: Drones Innovatie Dag Ministerie van Veiligheid en Justitie organiseert samen met Twente Safety & Security en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de Drones Innovatie Dag. 15 september 2016: Final call: Biotechnologie en Veiligheid Matchmaking - meld u gratis aan! Bent u op zoek naar informatie over bijv. thema’s en onderwerpen van deze call of juist partners ((mede-) aanvragers of gebruikers) voor het schrijven
of het versterken van uw onderzoekvoorstel?? Kom dan donderdagmiddag 15 september naar de informatie en matchmaking bijeenkomst in Stadskasteel
Oudaen te Utrecht.
21 september 2016: Sociale Innovatie voor Veiligheid Prettig leven in een snel veranderende samenleving vraagt om veiligheidsvernieuwingen.
De nationale innovatiehuizen voor veiligheid organiseren een grootse oploop rondom Sociale Innovatie voor Veiligheid.
26 september 2016: The future of unmanned systems revealed The future of unmanned systems revealed
September 26th 2016
13.30-17.30 uur
Twente Airport
29 september 2016: Twente Science Week De Universiteit Twente brengt technologen, psychologen, organisatiekundigen en ontwerpers bij elkaar om gezamenlijk jouw wereld veiliger te maken. Hun innovaties willen we graag met je delen. Dat doen we in een week vol spannende en interessante activiteiten. 14 oktober 2016: Seaside Matchmaking Cybersecurity 2016 A Matchmaking Event for Cyber Security is organized during the ‘Alert Online 2016’ period - the Dutch governmental campaign for cybersecurity awareness. The event will take place on October 14th, 2016 at the Zuiderstrandtheater in The Hague. 19 oktober 2016: DITSS Partnerbijeenkomst: Op z'n Tilburgs In Tilburg zijn de misdaadcijfers de laatste jaren fors gedaald. Van plaats 4 op de AD misdaadscorelijst naar plaats 11 voor de zesde stad van Nederland. Terwijl Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Den Haag verwoede pogingen doen om ook de misdaadcijfers naar beneden te krijgen.
In deze meeting zal Adryo Toorians vertellen over de publiek private samenwerking, diverse succesvolle projecten en de mooie prijzen die Tilburg met zijn verrassende ideeën en passie in de wacht heeft gesleept. Met onverminderde energie gaat hij door want voor hem is elke misdaad teveel.
Enkele projecten: De buurttent, de WhatsApp groepen, de video wall in uitgaansgebieden, de unieke verlichting op een bedrijventerrein, de operaties met de taskforce Brabant Zeeland en ga zo maar door …