UTUT-KringArchiefActiviteiten2013Ga mee naar kleurrijk Kopenhagen!

Ga mee naar kleurrijk Kopenhagen!

We hebben een fantastische aanbieding voor een 4-daagse lentereis naar Kopenhagen.

Donderdag 4 april t/m zondag 7 april 2013.



•Logeren in schitterende spectaculaire hotel Bella Sky Comwell 4*


•Binnen 15 minuten in het centrum van Kopenhagen


•Gratis WiFi


•Programma naar eigen keus of met gids Denemarken en Zweden ontdekken





Dit designhotel ligt naast het Bella Center van Kopenhagen en biedt een opvallende, moderne architectuur en een skybar op de 23e verdieping. De geluiddichte kamers hebben een flatscreentelevisie, thee- en koffiefaciliteiten en ramen die van de vloer tot het plafond reiken. Het Bella Sky Comwell Hotel Kopenhagen is het grootste hotel van Scandinavië en heeft 2 scheve torens die verbonden zijn met de brug op de bovenste verdieping. Gasten kunnen genieten van het uitzicht op het stadscentrum van Kopenhagen en natuurreservaat Amager Fælled vanuit de skybar.

  


Ontspanningsfaciliteiten bij Bella Sky Comwell zijn te vinden in het 850 m² grote wellnesscentrum. Het beschikt over bubbelbaden, massagedouches, sauna's en stoombaden. Er is gratis WiFi in het hele hotel. De 3 restaurants op het terrein bieden verschillende soorten gerechten. Metrostation Bella Center ligt op 100 meter van het hotel en biedt in 15 minuten toegang tot de stad en de luchthaven van Kopenhagen. Het grootste winkelcentrum van Denemarken, Field's, ligt tevens vlakbij. www.bellaskycomwell.dk

 

Programma

Ontdek de gezellige hoofdstad van Denemarken! Kopenhagen is veelzijdig en biedt voor ieder wat wils. Breng een bezoek aan één van de langste winkelstraten van Europa, de sfeervolle havens of één van de kastelen die deze stad rijk is. Je kan ook een bezoek brengen aan het Zweedse Malmö.


 

DAG 1 Heenreis

08.00 uur : Vertrek vanuit Enschede, Boerderij Bosch.

15.15 uur : Verwachte aankomst in Puttgarden. Vervolgens ferry naar Rødbyhavn.

16.30 uur : Aankomst in Rødbyhavn. Na ontscheping vervolg reis.

18.30 uur : Verwachte aankomst bij het hotel in Kopenhagen. Inchecken en kamerverdeling.

Vervolgens diner in het hotel. Rest van de avond naar eigen inzicht besteden.

 

DAG 2 Kopenhagen

Na het ontbijt vertrekken we richting het centrum van Kopenhagen om onder leiding van een gids de stad te bezichtigen. De tour brengt u langs de beroemde Kleine Zeemeermin, het koninklijke kasteel Amaliënborg en de oude haven Nyhavn. De middag heeft u vrij te besteden in Kopenhagen. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het beroemde attractiepark Tivoli of de winkelstraat Strøget verkennen, die tot één van de langste straten van Europa behoort.

 


DAG 3 Malmö en Slot Kronborg (Malmö is tegen bijbetaling) of vrije tijd Kopenhagen

Vandaag reizen we via de beroemde Öresundbrug naar de Zweedse Hanzestad Malmö. Een gids neemt u mee naar één van de tientallen kastelen en de prachtige stadsparken die de stad rijk is. In de middag vertrekken we richting het noorden naar Helsingborg. Hier nemen we de boot terug naar Deens grondgebied, Helsingör. U heeft vrije tijd om het oude stadscentrum te ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Slot Kronborg. Het oorspronkelijke Slot Kronborg staat bekend als de plaats waar Shakespeare’s Hamlet zich afspeelde. In 1629 raakte het slot zwaar beschadigd door een brand. Nu zijn veel zalen van het slot ingericht als museum. In het museum worden de tolheffingen en de handel van na de Vikingperiode in beeld gebracht met onder meer een prachtige collectie scheepsmodellen. Vervolgens rijden we in zuidelijke richting terug naar ons hotel in Kopenhagen.


 

Vrije tijd Kopenhagen

Na een stevig ontbijt ben je via het Metrostation Bella Center op 100 meter van het hotel in 15 minuten in het centrum van de stad. Bezoek bijvoorbeeld de dierentuin of de winkelstraat Stroget, welke tot één van de langste straten van Europa behoort. Met een lengte van 2 kilometer is deze langer dan Oxfordstreet in Londen ('slechts' 1 mijl of 1,6 kilometer). Stroget bestaat eigenlijk uit vijf achter elkaar liggende straten namelijk de: Frederiksberggade, Nygade, Vimmelskaftet, Amagertorv en Ostergade (gezien vanaf Radhusplatsen). De Stroget gaat langs pleintjes heeft vele doorkijkjes en aparte uitkijkborden. In het Georg Jensen Centrum, ook wel Royal Copenhagen genoemd is het "Flora Danica" servies zien, het huwelijkscadeau van het Deense volk aan Frederik en Mary.

 

DAG 4 Terugreis

08.00 uur : Ontbijt, uitchecken en bagage in de touringcar laden.

09.00 uur : Aanvang terugreis vanuit Kopenhagen.

11.00 uur : Verwachte aankomst in Rødbyhavn. Vervolgens ferry naar Puttgarden.

12.30 uur : Vervolg terugreis vanuit Puttgarden.

19.00 uur : Verwachte terugkomst in Enschede Boerderij Bosch.

 

Voor deze unieke reis betaal je:



UT-Kringlid € 199,-


Niet leden € 259,-



De reissom is inclusief:

· vervoer per luxe touringcar voorzien van alle faciliteiten

· overtochten Puttgarden-Rödbyhavn en v.v.

· 3 overnachtingen in 2-persoonskamers

· verblijf in het hotel op basis van logies en ontbijt

 

De reissom is exclusief:

· reis- en ongevallenverzekering

· annuleringsverzekering

· toeslag 1-persoonskamer op aanvraag

· diner in hotel € 35,00 per diner p.p.

· stadswandeling Kopenhagen o.l.v. een gids € 7,50 per persoon

· dagtocht Malmo o.l.v. een gids € 15,00 per persoon

· entreegelden excursies

FAQ

Meest gestelde vragen over Denemarken vind je hier.


Voor meer informatie over deze reis:

Trudie Hondelink, Boerderij Bosch

Telefoon: 053-4894071




N.B. Denk aan de Europese zorgkaart!


Betalen en reserveren


Betalen kan nu online via de UT website.  

klik op: Lentereis UT-Kring Kopenhagen.

Betalen kan met:

payment

Of overmaken via de banknr. 2870207 t.n.v. Personeels-vereniging UT-Kring. Wel graag even dit aanmeldformulier invullen zodat we weten dat je meegaat.