Lenen, aanvragen, IBL en verlengen

Lenen

De boeken die vanaf 2012 zijn aangeschaft, bevinden zich in open opstelling. De eerder aangeschafte boeken bevinden zich in het magazijn (niet toegankelijk voor publiek). Je kunt deze boeken aanvragen via de catalogus of bij de uitleenbalie.

Binnen kantooruren (ma t/m vr tot 17.00 uur) liggen de aangevraagde boeken in ca. 15 minuten na de aanvraag voor U klaar bij de uitleenbalie. U kunt deze ook ’s avonds en in het weekend ophalen.

Een aanvraag buiten kantooruren kunt U de volgende werkdag na 09.00 uur ophalen.

Gebruik de studentenpas of medewerkerspas als bibliotheekpas.

De uitleentermijn is 1 maand.

E-readers

De universiteitsbibliotheek (UB) leent e-readers uit. Vraag ernaar bij de uitleenbalie van de UB

Verlengen

Klik hier voor verlengen van geleende boeken.

Aanvragen en IBL

Boeken en artikelen, die de UB niet in bezit heeft, zijn digitaal aan te vragen.

veel databases bieden na je zoekactie een zogenaamde SFX knopSFX button. Er worden nu meerdere opties getoond om aan de gewenste informatie te komen. Klik op ADVANCED. Een van de mogelijkheden is om de UB je aanvraag af te laten handelen. Indien er geen SFX knop aanwezig is dan kun je een e-mail sturen met je aanvraag naar ibl@utwente.nl.

via een IBL account: vooral voor boeken die via PiCarta (de gehele Nederlandse catalogus) gevonden worden, is het handig een eigen account te openen en zelf aan te vragen. Universiteitsbibliotheek, gebouw Vrijhof, tel. 053-4892777, email ibl@utwente.nl

Extra service

Voor medewerkers, die boeken langer willen lenen, is er een speciale service: de UB koopt het gewenste boek en de medewerker kan het meerdere jaren tegen bepaalde voorwaarden op kantoor houden. Voor info kun je contact opnemen met Documentverwerking.

Hulp nodig? Vraag InfoUB, tel 053-4892777