Ronald Simonis

Nog een onderwijs verandering waarvan je niets af weet? Binnenkort de Harde Knip en geen idee wat je ermee aan moet? Worden de lokalen niet goed onderhouden of zijn ze gewoon veel te klein? Zijn je tentamens niet op tijd terug? Kleine dingen waarvan ik vind dat ze snel verholpen kunnen worden. De faculteit is aan het groeien, er komen steeds meer eerstejaars, en als je dat dan niet zorgvuldig opbouwt, dan valt alles zo weer in elkaar.

Vanuit Den Haag en het College van Bestuur wordt er in hoog tempo allerlei veranderingen doorgevoerd. Vaak wordt hierin alleen naar het algemene plaatje gekeken: zo snel mogelijk zo veel mogelijk studenten laten afstuderen. Daarom moet er vanuit elke faculteit en studie goed naar zo’n verandering worden gekeken. Kan dit wel binnen onze faculteit? Werkt dit ook voor ons? Is er ooit zoiets gedaan bij soortgelijke studies en werkte het daar? Dit zijn de vragen die bestuurders zich bijna nooit afvragen maar die wel degelijk belangrijk zijn.

Wat heeft het voor zin een Harde Knip in te voeren als dit alleen maar leidt tot meer studie vertraging voor zowel trage als snelle studenten? Hoe kunnen dit soort problemen vermeden worden? Dat zijn de dingen waar ik me mee bezig wil houden.

Verder is aantrekkelijk onderwijs belangrijk voor de universiteit, als studenten zich thuis voelen zullen ze eerder blijven en krijgt het goede aanbevelingen. Daarom moet er goed op worden gelet dat elke studie volle aandacht krijgt en ruimte om goed onderwijs te geven. Daar vallen een heleboel dingen onder, niet in het minste betrokken docenten.

Met de ervaring die ik in de opleidingscommissie van ST heb opgedaan denk ik dat ik de faculteit van goede raad kan voorzien in haar taken. Daarnaast heb ik gezien dat de studenten actief benaderd moeten worden om te horen te krijgen wat er beter kan, want uiteindelijk gaat het toch om tevreden studenten en 5 goede opleidingen!

Foto van Ronald Simonis

Dus stem op mij: Ronald Simonis