Het Sportcentrum

Het is voor studenten, medewerkers en externen mogelijk om gebruik te maken van de sportfaciliteiten die de Universiteit Twente biedt. Het Sportcentrum is het organisatorisch middelpunt voor alle sporten op het Campusterrein. De back office houdt zich bezig met alles omtrent de sport op de Universiteit Twente. Bij de Servicedesk kun je terecht met al je vragen over sporten op de campus en word je vriendelijk geholpen!

Wil je buiten tennissen, survivallen, roeien of liever indoor fitnessen, volleyballen of een spelletje tafeltennis spelen, het kan hier allemaal! Er worden groepslessen en cursussen gegeven, vrije sporten kunnen worden beoefend of je kunt lid worden van een van de studentensportverenigingen.

Het Sportcentrum zelf is voorzien van verschillende accommodaties om indoor sport mogelijk te maken. Er zijn meerdere sportfaciliteiten aanwezig om verschillende indoor sporten te kunnen beoefenen. Er is bijvoorbeeld een compleet Fitnesscentrum, twee grote sporthallen, diverse sportzalen, een klim- en een boulderwand, een dojo en er is zelfs een zwembad.

En natuurlijk zijn er ook faciliteiten die van belang zijn voor, tijdens en/of na het sporten. Er is een gezellige kantine, ruime kleedkamers met douches en er zijn kluisjes om je persoonlijke spullen in op te bergen.

Er worden in het Sportcentrum medische diensten aangeboden, zoals de diƫtiste, de medische fitness en de stoelmassage. Topvorm Twente, de praktijk voor (sport)fysiotherapie, heeft hier een van hun vestigingen. Alle zwemlessen worden verzorgd door de UT Zwemschool. De Sportkoepel vertegenwoordigt de studentensportverenigingen en is verantwoordelijk voor de subsidiegelden.

Anti doping statement
Sportcentrum UT is tegen het gebruik van
doping. Het gebruik van doping brengt ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee. Wij zijn van mening dat je met wilskracht, doorzettingsvermogen en geloof in eigen mogelijkheden heel goed je persoonlijke doelen zonder doping kunt verwezenlijken. Kijk voor meer informatie op de website van de Dopingautoriteit: www.eigenkracht.nl

True Winners presteren 100% Dope Free. Ben jij ook een True Winner? Teken hier het 100% dope free statement:
www.dopefree.nl

Het anti doping statement wordt gesteund en gedeeld door de universitaire sportcentra van:

·

Radboud Universiteit Nijmegen

·

Technische Universiteit Delft

·

Universiteit Maastricht

·

Wageningen Universiteit & Researchcentrum
Technische Universiteit Eindhoven

·

Erasmus Universiteit Rotterdam

·

Universiteit Twente

·

Rijksuniversiteit Groningen/Hanzehogeschool Groningen

·

Vrije Universiteit Amsterdam

·

Universiteit van Amsterdam

·

Tilburg University

·

Universiteit Utrecht

·

Universiteit Leiden