Sportruimtes

D:\Profiles\leussinkc\Desktop\Foto's\UTIMG11147.jpgD:\Profiles\leussinkc\Desktop\Foto's\UTIMG00908.jpgD:\Profiles\leussinkc\Desktop\Foto's\UTIMG01340.jpgD:\Profiles\leussinkc\Desktop\Foto's\UTIMG09306.jpg

De Universiteit Twente biedt diverse accommodaties voor zowel binnen- als buitensporten en er wordt gebruikt gemaakt van bepaalde externe sportlocaties. In het Sportcentrum bevinden zich twee grote sporthallen en vier sportzalen. Er is een compleet Fitnesscentrum en zelfs een klein binnenzwembad. Er zijn meerdere, modern ingerichte kleedkamers en natuurlijk een gezellige sportkantine.

Op het Campusterrein is een verwarmd buitenbad met zes banen, een pierenbadje voor de allerkleinsten, een omringende ligweide en een gezellig zonneterras met kiosk.

In de zomer van 2015 is een atletiekbaan aangelegd met drie tartan banen, drie asfalt banen, een verspringbak, een bootcamp gedeelte en in het midden is er een grasveld met discuskooi.

Direct gelegen aan het Sportcentrum is een survivalbaan. Aan de zijgevel van het gebouw ‘Sky’ is een 28 meter hoge buitenklimwand en een lage boulderwand geplaatst. Achter het Sportcentrum bevinden zich twee basketbalvelden met de officiële afmetingen. Daarnaast liggen beachvolleybalvelden en beachhandbalvelden, inclusief netten en goals. Het honkbalveld wordt gebruikt voor trainingen en wedstrijden.

Verder is er een kunstgrasvoetbalveld. Er is ook nog een apart hockeyveld, een multifunctioneel grasveld dat voor allerlei sporten kan worden gebruikt. Het Manegeveld en het Verreveld zijn beiden speciaal bedoeld voor voetbaltrainingen.

Voor de tennisliefhebbers zijn er zes hardcourtbanen en vier kunstgrasbanen met daarbij een tennispaviljoen, waarin de kleedkamers en de kantine zijn gevestigd.

Aan het Twentekanaal ligt het watersportcomplex van de Student Union met natuurlijk een bijbehorende kroeg. Het gebouw heeft een botenwerkplaats, een zeilmakerij, een lakstraat, kleedkamers en een ruimte met ergometers.

Er worden ook enkele externe locaties gebruikt, voornamelijk door verenigingssporten zoals de schaatssport en de paardensport.

Meer informatie over bepaalde sportaccommodaties is te vinden door hieronder op de betreffende accommodatie te klikken.