Yoga en meditatie

Yoga betekent eenheid van lichaam, geest en ziel. Het vergroot de algemene gezondheid, reduceert stress, verbetert concentratie en zorgt voor grotere flexibiliteit en lichaamssterkte. Daarnaast heeft het een een gunstige werking op chronische pijn en vergroot het de zelfbewustheid van lichaam en geest.

Deze yoga les is een mix van Kunalini, Hatha en Ashtanga yoga. Het grootste deel bestaat uit traditionele Asthanga yoga uit Mysore, India. De les omvat ademhalingstechnieken (pranayama), houding (asanas) en meditatie(Dhyana).

Het is werken aan een verbeterde samenwerking tussen lichaam en geest. Het betreft zowel fysieke oefeningen alsook zelfbewustzijn van het lichaam en verruiming van de geest.

De meditatie combineert traditionele oosterse meditatie met westerse elementen, zoals visualisatie, geestelijke versterking en hypnose. Je voelt jezelf beter door verhoogde endorfine in het lichaam en je bouwt nieuwe neurale netwerken op in de hersenen waardoor je gelukkiger voelt en meer productief zult zijn.

 

Programma 2016-2017

Dag/tijd:

Dinsdag 8.30-10.00 uur

Duur:

10 weken

Data:

6 september t/m 11 november 2016

Kosten:

€ 30,- voor UnionCard houders

 

€ 50,- voor CampusCard houders (medewerkers UT en externen)

Locatie:

Dojo in het Sportcentrum

Docent:

Rong Zhang


Inschrijving:

Voor de online inschrijving log in op de DMS website en kijk voor de cursussen onder Aanbod.

Alle informatie over deelname vindt je hier.

Meer informatie?
Tel: 053-4891148
E-mail:
secr-sport@utwente.nl