Yoga

Yoga is een verzameling van fysieke, mentale en spirituele oefeningen en disciplines. Het kent veel positieve effecten voor je welzijn:

·

Gewichtsverlies;

·

Het wegenemen van spanningen;

·

Innerlijke rust;

·

Een sterker immuunsysteem;

·

Een beter bewustzijn;

·

Sterkere relaties;

·

Een toename in energie;

·

Meer flexibiliteit en een betere houding;

·

Een betere intuitie.

Een les bestaat uit ademhalingstechnieken (Pranayama), houdingen (Asanas) en meditatie (Dhyana).

Wat vinden anderen er van?

Door Pavla:

“Yoga is de reis van het zelf door het zelf naar het zelf. Proberen je bewust te zijn van alles om je heen terwijl je een hectisch leven leidt is voor een moeder met twee kinderen en een voltijd baan een hele opgaaf; een die ik kon overkomen door me in te schrijven voor de ‘Friday Night Yoga’ van Rong. Sinds ik aan haar lessen mee doe heb ik er al veel aan gehad. Het einde van mijn werkweek en het begin van mijn weekeinde zijn nu perfect. De focus ligt op training, je grenzen verleggen, terwijl je tegelijkertijd kan ontspannen en een fantastische groep mensen kan leren kennen. Mensen die misschien om een andere reden gekomen zijn maar met dezelfde passie meedoen. Een passie voor yoga. Allemaal dankzij Rong, onze inspirerende en altijd vrolijke yogi die ons altijd aanmoedigt onze grenzen te verleggen en ons motiveert. Rong, namasté!”

Door Leonie:

“De manier waarop Rong lesgeeft en ons tegelijkertijd uitdaagt zorgde er voor dat ik terug bleef komen. Ik heb echt het gevoel dat yoga me helpt om een beter leven te leiden. Voor februari had ik te maken met veel spanning en migraines; sinds ik met yoga begonnen ben heb ik slechts een enkele keer last van gehad. Yoga helpt mij deze vervelende hoofdpijnen voorkomen en dat is slechts één van de redenen waarom ik yoga fantastisch vind. Het heeft ook een positieve invloed op de manier waarop ik mijn week plan. Het is goed om een vast moment voor mijzelf te hebben waarin ik yoga kan beoefenen. Ik vind het fijn hoe we in een groep les krijgen en hoe we er samen beter in worden door in paren yoga te beoefenen. De meditatie aan het einde is het meest ontspannende en persoonlijke deel van de les; ik vind het bijzonder fijn dat Rong zoveel aandacht hieraan besteedt. Ik heb ondertussen geleerd om het verschil te zien tussen datgene dat energie van me vraagt en datgene waar ik energie van krijg. Voor mij is yoga duidelijk iets waar ik energie van krijg. Tijdens de lessen leer ik telkens bij en als Rong met een nieuwe oefening komt vind ik het fantastisch om deze zo goed mogelijk uit te voeren. Dank je Rong!”

 

 

Programma 2016-2017

Dag/tijd:

Dinsdag 8.30-10.00 uur
Vrijdag 15.00-16.30 uur

Duur:

9 weken

Data:

18 April

Kosten:

€ 30,- voor UnionCard houders

 

€ 50,- voor CampusCard houders (medewerkers UT en externen)

Locatie:

Dojo in het Sportcentrum

Taal:

NL/EN

Docent:

Rong Zhang

Periode data 2016-2017:
1 5 sept t/m 11 nov
2 14 nov t/m 3 februari (m.u.v. 2 weken kerstvakantie 26 december t/m 8 januari)
3 6 febr t/m 14  april
4 17 april t/m 30 juni


Inschrijving:

Het is helaas niet meer mogelijk om je online in te schrijven aangezien de laatste periode van het jaar bijna ten einde is. Wil je nog een aantal lessen meedoen voor het einde van de periode? Neem dan contact op met het secretariaat.

Alle informatie over deelname vindt je hier.

Meer informatie?
Tel: 053-4891148
E-mail:
secr-sport@utwente.nl