Fitness

Met de aanschaf van een FitnessCard bij de Universiteit Twente zit je goed. Zo zorg je zelf voor een gezond lichaam dat op haar beurt weer zorgt voor een gezonde geest. Die gezonde geest staat borg voor wellicht nog betere studie- en werkresultaten.

Het Sportcentrum van de Universiteit Twente beschikt over een modern ingericht Fitnesscentrum (cardiosport en krachtsport). De fitnessruimte is toegankelijk voor studenten en medewerkers van de UT die in het bezit zijn van een
UnionCard en de bijbehorende FitnessCard (studenten) of CampusCard (medewerkers). Ook externen kunnen een CampusCard met FitnessCard kopen.

De openingstijden van het Fitnesscentrum kun je hier bekijken.

Om te zorgen dat het Fitnesscentrum van het Sportcentrum voor iedereen met een FitnessCard toegankelijk is en blijft, zijn er een aantal huisregels opgesteld.

Klik hier voor de huisregels van het Fitnesscentrum

Img 1995 web

0108%20(large) web

Img 2000 web

Img 1963 web

Tanita Body Composition Analyzer.

Ongeacht welk doel je hebt met je training, het meten van je gewicht is vaak zinvol tijdens het volgen van een trainingsprogramma. Wij bieden met de Tanita weegschaal een totale lichaamssamenstelling meting aan.

De Tanita Body Composition Analyzer meet door middel van een signaal gegevens als vetpercentage, spiermassa, vochtpercentage. Gecombineerd met persoonlijke gegevens als lengte, gewicht en leeftijd geeft het Tanita een zeer nauwkeurige beoordeling van de lichaamssamenstelling.

Door de uitdraai die de weegschaal geeft, kunnen we je lichaamssamenstelling monitoren en vergelijken over en langere periode. Hieruit kun je bijvoorbeeld afleiden of je spiermassa daadwerkelijk is toegenomen door de krachttraining, of je vetmassa is afgenomen door je wekelijkse workouts. Het is wel belangrijk dat de meting telkens uitgevoerd wordt onder dezelfde omstandigheden, omdat de vochthuishouding gedurende de dag wisselt. Kom daarom meten voordat je met je training begint.

Vraag de fitnesstrainer naar de mogelijkheden.